McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 27 Nisan 2016, Çarşamba 19:01 tarihinde eklendi. 585 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Enez'de 1 Ton 825 Kilo Kaçak Midye Ele Geçirildi

Edirne'nin Enez İlçesi'ne bağlı Sultaniçe Köyü'nde, jandarma tarafından durdurulan araçta yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarılmak istenen 1 ton 825 kilo kaçak midye ele geçirildi.
 Enez'de 1 Ton 825 Kilo Kaçak Midye Ele Geçirildi

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçeye bağlı Sultaniçe Köyü'nde O.G. yönetimindeki aracı şüphe üzerine durdurdu. Araçta yapılan aramada yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarılmaya çalışılan ve piyasa değeri yaklaşık 60 bin lira olan 1 ton 825 kilo kaçak canlı midye ele geçirildi. Midyelere el konulurken, sürücü O.G. gözaltına alındı. O.G. işlemlerinin ardından hakkında 'Su Ürünleri Kanunu'na Muhalefet' suçundan ceza kesildikten sonra serbest bırakılırken, midyeler teslim edildikleri Enez Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerince denize döküldü.

2015'TE 75 TON KAÇAK MİDYE ELE GEÇTİ

Edirne İl Jandarma Komutanlığı'nca, 2015 yılından bu güne kadar yapılan operasyonlar neticesinde piyasa değeri yaklaşık 2 milyon 412 bin olan 75 ton 375 kilo midye ele geçirildiği bildirildi.

Son zamanlarda yasa dışı avlanma nedeniyle nesli tükenme noktasına gelen kum midyesinin, Yunanistan'da yüksek fiyatlara alıcı bulduğu ve Akdeniz mutfağında büyük öneme sahip olduğu belirtildi. Jandarma, midye kaçakçılığına karşı önlemlerini artırdı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali