McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 08 Haziran 2016, Çarşamba 17:42 tarihinde eklendi. 963 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Peygamber Hurmasının Tanesi 2 Lira

İftar sofralarının baş tacı hurma, kilosu 10 lira ile 80 lira arasında satışa sunuluyor.
Peygamber Hurmasının Tanesi 2 Lira  

İftar sofralarının baş tacı hurma, kilosu 10 lira ile 80 lira arasında satışa sunuluyor. Tanesi 2 liradan satılan Peygamber hurması olarak bilinen Acve hurması da artık Edirne'de tezgahlarda yerini aldı.

Ramazan sofralarını süsleyen hurmalar, kalite ve fiyat çeşitleriyle tezgahlarda satışa sunuldu. Selimiye Arasta Çarşısı'nda 10 ila 80 lira arasında değişen fiyatla satılan hurmalar arasında peygamber hurması olarak bilinen Acve hurması da yerini aldı. Fiyatlarının yüksek olması sebebiyle vatandaşlar daha çok kilo yerine gramla almayı tercih ediyor.

Arasta Çarşısı'nda 40 yıllık esnaf Cuma Karahan, bu yıl şekerleme ve hurmalarla donattığı standına bu yıl yoğun talep üzerine Peygamber (Acve) hurmasını da dahil etti. Hurma fiyatları adeta altınla yarışırken, hurmalar geçen yıl ki fiyattan alıcı buluyor. Medine Sufri,KudüsTunusCezayir, Peygamber (Acve) hurmasıyla tezgahını donatan Karahan, "Ramazan geldi, satışlarımız çok şükür iyi. Fiyatlar değişmedi, geçe yıl ki fiyatlarla hemen hemen aynı. Fiyatlar kalitesine ve ülkesine göre değişiyor" dedi.

"HURMA İLE TATLANDIRIYORUZ AMA BU İŞİN VAZGEÇİLMEZİ TAVA CİĞER"

İşletmeler de iftar saati hazırladıkları Ramazan sofralarını hurma ikramlarıyla da tatlandırıyor. Ciğerci Bahri Dinar, iftar saatinde kurulan Ramazan sofralarını nasıl hazırladıklarını açıklayarak, "Ramazanın baç tacı tabi ki hurma, ama bunun yanında zeytinimiz ve beyaz peynirimiz yer alıyor. Türkiye'nin en uzun süreli oruç tutulan yeriEdirne olduğu için biraz daha sağlıklı iftar sofrası hazırlamaya özen gösteriyoruz. Konuklarımızın midelerine hücum etmiyoruz. Onları dinlendirerek hafif ver sağlıklı bir şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ama tabi ki tava ciğer bu işin vazgeçilmezidir" şeklinde konuştu. - EDİRNE

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali