McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 17 Haziran 2016, Cuma 18:53 tarihinde eklendi. 915 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tekirdağ?da Fetö/pdy Operasyonu: 20 Gözaltı

Tekirdağ'da FETÖ/PDY operasyonu: 20 gözaltıTEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde Fethullah Gülen cemaatine ait özel okulların yöneticisi, hissedar ve öğretmenlerin de aralarında bulunduğu 20 kişi, polis ekiplerince sabah 06.00'da yapılan operasyonla gözaltına alındı.
Tekirdağ?da Fetö/pdy Operasyonu: 20 Gözaltı TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde Fethullah Gülencemaatine ait özel okulların yöneticisi, hissedar ve öğretmenlerin de aralarında bulunduğu 20 kişi, polis ekiplerince sabah06.00'da yapılan operasyonla gözaltına alındı.Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı, operasyon kapsamında 17 kişinin daha arandığını açıkladı.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadelesi ekiplerince sabah 06.00 sıralarında Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon düzenlendi. Cemaate ait eğitim kurumlarının hissedarları, yöneticileri ve öğretmenlerinin de aralarında bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler ifadeleri için TekirdağEmniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü.

17 KİŞİ ARANIYOR

Operasyonla ilgili yazılı açıklama yapan Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik 1 yıldır soruşturmanın sürdürüldüğünü ifade etti şu bilgileri verdi: 

'Özel Ergene Eğitim Hizmetleri A.Ş., ve bünyesindeki okul yurtlara kayyım atandığı soruşturmanın geldiği aşama itibariyle 'Silahlı Terör örgütüne üye, Terörizmin finansmanın önlenmesine dair yasaya muhalefet, dini inanç ve duyguların istismar edilmesiyle yoluyla dolandırıcılık suçlarından aralarında Tekirdağ il imamı, Çorlu ilçe imamı ve muhasebe sorumluları ile okul müdürlerinin de bulunduğu 37 şüpheli hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca arama el koyma ve gözaltı kararı verildi. Bunlardan 20 şüpheli bu sabah yakalanarak gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin de aranmasına devam edildiği kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

Aranan 17 şüphelinin yakalanması için polis ekiplerince başlatılan operasyon sürdürülüyor.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali