McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 21 Haziran 2016, Salı 14:41 tarihinde eklendi. 657 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yerli Ürünler Tezgahlarda

Edirne’nin yerli sebze ve meyvesi pazar tezgahlarında yerini aldı.
Yerli Ürünler Tezgahlarda Edirne'nin yerli sebze ve meyvesi pazar tezgahlarında yerini aldı. Yerli ürünler çıkınca halkın ilgisinin de sebze meyveye yoğunlaştığını belirten pazarcı esnafı, satışların artacağını kaydetti.

Edirne'de bezelye, kabak ve biber gibi ürünler, şu dönemde tarlalardan tezgahlara taşınıyor. Yakın bir dönemde de karpuz ve kavunun da tezgahlarda yerini alması bekleniyor. Pazarcı Sabriye Nekrita, "Yerli ürünlerin pazarda satışa çıkması yaklaşık 1 hafta oluyor. Yerli ürünler çıkınca vatandaşın ilgisi artıyor. Yerli ürün fiyatı hem uygun oluyor, hem de daha ilgi olunca biz de sürümden kazanıyoruz" dedi.

Pazarcı Orhan Göcen de, "Yerli olarak kabak, salatalık var, biber var. Biberin fiyatı 3 Lira, biberlerde randıman yok, dolu yağışları olumsuz olarak etkiledi. Bu da fiyata ve verime yansıdı. Karaağaç'ın bezelyesi 10 günde bitti. vatandaşlar yerli ürünlere ilgi gösteriyor. Ama haftaya daha da artar, fiyatlar genelde düşük" şeklinde konuştu.

Edirne'de pazarcı esnafının etiketlerindeki ürün isimleri ve fiyatlarındaki yazım hataları ise dikkat çekti. Edirne halkının konuşmalarda (H) harfini yutmasının tezgahlarda bulunan fiyat etiketlerinin yazılarına da yansıdığı görüldü

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali