McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 15 Mart 2011, SALI 17:47 tarihinde eklendi. 4632 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Roman Aday adayı Erdinç Çekiç

Ak parti roman aday adayı Erdinç Çekiç Kimdir
Roman Aday adayı Erdinç Çekiç  trakya22.com habere konuşan Ak Parti Roman  Millet Vekil aday aday ı Erdinç Çekiç  Neden aday oldu ve Erdinç Çekiç Kimdir ?

 

1970 Edirne merkez doğumlu olan Erdinç Çekiç’in babası Arif Çekiç Demokrat Parti’nin ve Edirne Küçük Sanayi Sitesi’nin kurucu başkanlığını yapmıştır. Baba Çekiç, 1971- 1980 yılları arasında yürüttüğü çalışmalar sonucunda Edirne Küçük Sanayi Sitesi başkanlığı süresince 365 küçük ölçekli işletmeyi Edirne iline kazandırmıştır. Arif Çekiç yürüttüğü çalışmalar neticesinde Edirne siyasi ve iş dünyasının tanınmış simaları arasındaki yerini almıştır. Annesi Naciye Çekiç dört çocuğu ve eşinin iş ve siyasi alandaki çalışmalarını destekler nitelikte ev hayatının sorumluluklarına yoğunlaşmıştır.

 

 

Ailenin en küçük bireyi ve tek erkek çocuğu olan Erdinç Çekiç, Edirne merkezde bulunan Cumhuriyet İlkokulu’nda eğitimini tamamladığı dönemde babasının vefatı nedeni ile eğitim hayatına devam edememiştir. Gıda alanında ticaret hayatına başlayan Çekiç, bugün halen bu alanda ticari çalışmalarına devam etmektedir. Aile ve cemaat hayatında oluşan beklentiler neticesinde ondört yaşında Almanya’da göçmen olarak ikamet eden Hülya Makas ile hayatını birleştiren Çekiç genç yaşta ailesinin ekonomik ve sosyal hayatta ki sorumluluğunu üstlenmiştir. Evliliklerinin ilk dört yılında Naciye ve Arif ismini koydukları çocuklarının katılımı ile dört kişilik bir aile haline gelmişlerdir.

 

 

 

1989 yılında babasının vefatından dokuz yıl sonra ticari hayatını ve aile hayatını kuran Çekiç, Doğru Yol Partisi Edirne merkez ilçe Yönetim Kurulu, İl Yönetim Kurulu, Belediye Meclis Üyesi adaylıkları gibi siyasi görevlerde yer almıştır. Erdinç Çekiç, 2002 yılında ülkede sivil toplum alanında yaşanan gelişmeler doğrultusunda, Roman toplulukların yaşadığı çok boyutlu sosyal dışlanma neticesinde oluşan sorun alanlarının görünürlüğü ve çözümüne yönelik katkılar sunmak amacıyla Roman sivil toplum hareketinin Edirne, Trakya ve ülke genelinde lideri haline gelmiştir.

 

 

 

“Romanların Sesini Güçlendirme Projesi’nin” tasarlanmasında öncülük eden Çekiç, Hollanda Dış İşleri Bakanlığı İnsan Hakları Programı (MATRA Programı) ve SPOLU ile işbirliklerinin gelişmesini sağlayarak Nisan 2009 tarihi itibari ile projenin ülke koordinatörlüğünü yürütmektedir.  Uluslararası alanda Roman toplulukların yaşadığı sosyal dışlanmaya yönelik olarak geliştirilen proje ve program çalışmalarının yerinde izlenmesine inanan Çekiç, onaltı Batı Avrupa ve Balkan ülkelerinde gerçekleştirilen atölye, toplantı, seminer ve eğitim çalışmalarına davetli olarak katılmıştır. Yürütülen çalışmalar neticesinde Çekiç, ERGO’nun (European Roma Grassroots Organizations) Yönetim Kurulu Üyesi, ERIO’nun (European Roma Information Office) üyesi ve Balkan Roman Birliği’nin kurucu üyesi olarak uluslararası alanda çalışmalarına devam etmektedi,.

 

 

 

İnsan Hakları alanında yürütülen çalışmaların Roman Hakları alanını destekleyeceğine inanan Çekiç, İnsan Hakları Ortak Platformu’nun (İHOP) üyesi, Gazeteci ve Yazarlar Vakfı’nın birimi olan “Kültürler ve Dinler Arası Diyalog Platformu’nun (KADİP) Yönetim Kurulu Üyesi, Avrupa Irkçılıkla Mücadele Platformu’nun (ECRI) Türkiye Roman Hakları raportörlüğü ve Avrupa Roman Hakları Merkezi ülke raportörlüğü görevlerine devam etmektedir.  Uluslararası alanda yürütülen çalışmaların ülkede yaşanan sorun alanlarının çözümüne yönelik olarak model niteliği taşıdığına inan Çekiç, bu alanda yürütülen atölye, seminer, toplantı çalışmalarına katılmaya devam etmektedir.

 

 

Uluslararası alanda deneyim elde eden Çekiç, edindiği deneyim çerçevesinde Edirne yerelinde ve Trakya Bölgesi’nde sosyal ve kültürel alana erişim sorunları yaşayan mahallelerde kadın, çocuk ve gençlik merkezlerinin kuruluşunu önemsemiş ve bu yönde yoğun çalışmalar yürütülmesini sağlamıştır. Bu çerçevede Edirne Valiliği ve Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma Vakfı ile işbirliği halinde üç toplum temelli çalışmalar yürüten merkezin kuruculuğunu sağlamıştır. Buna ek olarak Keşan, Lüleburgaz ve Tekirdağ illerinde üç gençlik merkezinin açılmasına öncülük etmiştir. Kendi hayatında eğitime erişim alanında sorunlar yaşayan Çekiç, Roman topluluklarının rol model eksikliğini görmüş ve lise, üniversite düzeyinde eğitim alacak olan ellialtı üniversite öğrencisinin ve ikiyüzyetmiş lise öğrencisinin proje çalışmaları yolu ile burs desteği almasını sağlamıştır.

 

Ulusal, bölgesel ve yerel düzeyde geliştirilecek olan sosyal politika önerilenin önemine inanan Çekiç, “Roman topluluklar için ulusal düzeyde bütünlüklü sosyal politikalar geliştirme projesinin” geliştirilmesinde ve yürütülmesine liderlik görevini üstlenmiştir. 2010 yılında başlayan ve Erzurum, Samsun, Konya, İzmir, Hatay ve İstanbul şehirlerinde yürütülen saha çalışmalarına dayanan ve Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politikalar Formu ve Anadolu Kültür ile işbirliği halinde yürütülen projenin çalışmalarına öncülük etmiştir.

 

Yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası alanda edindiği bilgi ve deneyimin, siyasal ve politik alanda temsiliyetine inanan Erdinç Çekiç, 2009 yılında Sayın Başkabakanımızın emirleri ile Sayın Bakanımız Faruk Çelik Bey’in başkanlığında yürütülen Roman Çalıştayı’na katılmış ve açılım sürecini izlemiştir.

 

 

 Çekiç, Roman toplulukların sorunlarına ışık tutacağına inandığı bu sürecin, kurumsal ve kişisel olarak edinilen birikimler ve hükümetimizin bu konudaki samimiyeti çerçevesinde siyaset alanında da çözüm üretilebileceğine inanmaktadır. Bu inanç ile hareket eden Çekiç, milletvekili aday adayı olmuştur. Ülkesine ve toplumuna hizmet etmeyi kendisine ilke edinen Çekiç, verilecek her türlü göreve hazır olduğunu deneyim ve birikimleri çerçevesinde bilincinde olduğu sorumluluk ile göreve hazır olduğuna inanmaktadır

Erdinç Çekiç in bu kimliği ile Romanların temsiliyeti konusunda önde gelen isim olduğu görülmektedir,kendisine bu çıktığı yolda trakya22.com olarak başarılar diliyoruz

 

 

 

 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali