McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 23 Haziran 2016, Perşembe 14:47 tarihinde eklendi. 681 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kazı Alanında İşçilerin Kavurucu Sıcakla İmtihanı

Kazı alanından detaylar İşçilerden 56 yaşındaki Lütfü Eskinoba ile röportaj İşçi Kenan Düllü ile röportaj İşçi Aylin Gök ile röportaj Kazı alanında işçilerin kavurucu sıcakla imtihanı Tarihi Yemiş Kapanı Hanı kazı çalışmalarında görev alan işçiler güneşin altında hem kazı alanındaki işlerini yapıyor hem de oruç ibadetlerini yerine getiriyor Edirne Müze Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen Tarihi Yemiş Kapanı Hanı kazı çalışmalarında görev alan işçiler güneşin altında hem kazı alanındaki işlerini yapıyor hem de oruç ibadetlerini yerine getiriyor.
Kazı Alanında İşçilerin Kavurucu Sıcakla İmtihanı Tarihi Yemiş Kapanı Hanı kazı çalışmalarında görev alan işçiler güneşin altında hem kazı alanındaki işlerini yapıyor hem de oruç ibadetlerini yerine getiriyor
Edirne Müze Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen Tarihi Yemiş Kapanı Hanı kazı çalışmalarında görev alan işçiler güneşin altında hem kazı alanındaki işlerini yapıyor hem de oruç ibadetlerini yerine getiriyor. 

İŞKUR'un kazı çalışmalarına yerleştirdiği kadınların da aralarında bulunduğu 50 işçi, yaklaşık 17 saat oruç tutarken, işlerini de aksatmadan çalışmaya devam ediyor. 

Kazı alanındaki işlerini tamamlayan kadın işçiler buradan evlerine giderek iftar için sofralarını hazırlıyor. 

İşçilerden 56 yaşındaki Lütfü Eskinoba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güneş altında çalışmanın zor olduğunu söyledi. Hava sıcaklığının 45 derece hissedildiğini belirten Eskinoba, "Sadece biz değil Selimiye Camisi'nin mahyalarını asan işçiler, inşaatlarda, kömür ve maden ocaklarında çalışanlar ve tarlarda çalışan işçiler güneş altında alın teriyle evine bir lokma ekmek götürebilmek için çalışıyor. Biz burada Selimiye Camimizin yanı başında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bize manevi olarak da destek oluyor" diye konuştu. 

İşçi Kenan Düllü de proje ekibinin verdiği görevlerini yerine getirdiklerini söyledi. 40 derece sıcak altında çalışmanın sağlık açısından da zor olduğunu anlatan Düllü, "Sıcağın altında oruçlu olmak insanı zorluyor ama biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu memleketin çalışan insanlara ihtiyacı var. Durmadan çalışmalıyız. Bizim gibi sıcak altında çalışanlara başarılar diliyorum" dedi. 

İşçi Aylin Gök ise kazı alanındaki işini tamamladıktan sonra evine giderek iftar sofrası hazırlayacağını söyledi. Ailesine katkıda bulunmak için çalıştığını anlatan Gök, "Sıcak ya da değil, bu önemli mi, bizim çalışmaya ihtiyacımız var. Buradan kazandıklarımızla evimizi geçindiriyoruz. Ramazan ayında Selimiye Camisi'nin yanı başında olmak tabii kihuzur veriyor, sıcak bizi tabii ki etkiliyor ancak sonuç olarak çalışmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali