McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 27 Haziran 2016, Pazartesi 15:20 tarihinde eklendi. 669 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

4 milyon kişi oraya taşınacak

4 milyon kişinin yaşaması beklenen bölgedeki arsalarla Suudi Arabistan, Lübnan, Katar ve Kuveytli yatırımcı yakından ilgileniyor
4 milyon kişi oraya taşınacak

Dev proje bitince 4 milyon kişi oraya taşınacak


4 milyon kişinin yaşaması beklenen bölgedeki arsalarla Suudi Arabistan, Lübnan, Katar ve Kuveytli yatırımcı yakından ilgileniyor

Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan ve yıllık 150 milyon yolcu kapasitesi bulunacak 3.Havalimanı yerli ve yabancı yatırımcıların gözdesi oldu. Akpınar ve Yeniköy köyleri arasına inşa edilen proje, arsa fiyatlarını şimdiden yüzde 275 oranında artırdı. Proje henüz konuşulmaya başlamadan önce bölgede metrekaresi 80 liradan alıcı bulan arsa fiyatları, bugün 250-300 liraya kadar çıkıyor.

KDV dahil 26 milyar 142 milyon Euro’luk yapım, işletme ve devir bedeliyle ihalesi yapılan 3.Havalimanı’nın inşaatı için 10.2 milyar Euro harcanacağı hesaplanmıştı. İlk etabı 70-90 milyon yolcu kapasiteli olacak yeni havalimanı, tüm etaplar tamamlandığında 150 milyon kapasiteyle dünyanın en büyük havalimanı olacak. Bölge üzerinde 1 milyon 471 bin metrekare genişliğinde kapalı alan bulunmasının yanı sıra, 6 bağımsız pist, 500 uçak kapasitesi ve 70 bin araçlık otopark yer alacak.

30 DAKİKADA 3.HAVALİMANI

Karadeniz sahiline Terkos gölüne yakın, Arnavutköy-Göktürk-Çatalca kavşağında 7700 hektar alanlık Akpınar ve Yeniköy köyleri arasına yapılacak havaalanına yatırımcıların ilgisi yüksek. Son 2 yılda özellikle Arnavutköy ve Çatalca ilçelerine olan ilgi ve bu ilgiye bağlı artan fiyatları değerlendiren Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol, yeni havalimanı çalışmaları sürerken, bir yandan da raylı sistem bağlantı projesinde gerekli adımların atılmaya başlandığını söyledi. Erol, “13 istasyondan oluşan metro hattı olacak. Böylelikle kent merkezi ile 3. havalimanı arasında ulaşım 30 dakika gibi kısa bir süreye inecek” dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali