McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 10 Temmuz 2016, Pazar 18:05 tarihinde eklendi. 825 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yarım Asırdır Kırkpınar İçin 'Nefes' Harcıyor

Kırkpınar Müzisyenleri Derneği Başkanı Fahrettin Zurnacı, dededen toruna tam yarım asırdır Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde zurna çalıyor.
Yarım Asırdır Kırkpınar İçin 'Nefes' Harcıyor Kırkpınar Müzisyenleri Derneği Başkanı Fahrettin Zurnacı, dededen toruna tam yarım asırdır Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde zurna çalıyor.

Edirne'de Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri denince akla ilk gelen isimlerden olan zurnacı ailesinin üyesi Fahrettin Zurnacı, torunlarıyla birlikte bu yıl 655'incisi gerçekleşecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde zurna çalacak.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin vazgeçilmez öğelerinden olan zurna ekibinde yarım asırdır nefes harcayan Fahrettin Zurnacı, yaşamı devam ettiği sürece mesleğini devam ettireceğini, güreşsiz ve zurnasız asla yaşayamayacağını söylüyor.

14 yaşından beri Kırkpınar'da zurna çaldığını belirten Zurnacı, "Dedem Osman ZurnacıTürkiye'ye göç ettikten sonra, Cumhuriyet'in kuruluşundan itibaren Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde hem zurna çalmış hem de şeflik yapmıştır. 1977 yılında gerçekleşenKırkpınar Güreşlerinin ardından kendisi rahmetli oldu. Bende dedem, babam ve amcalarımla birlikte Kırkpınar'da birlikte davul-zurna çaldım. Dededen toruna 4 kuşaktırKırkpınar'da varız. Bugün de çocuklarım ve torunlarımla mesleğimizi sürdürüyoruz. İnşallah torunlarımın torunları da Kırkpınar'da görev yapar" dedi.

Dedesinin Türkiye'ye göç ettikten sonra bu zurna çaldığı için Zurnacı soyadını aldığını ifade eden Fahrettin Zurnacı, "Ben mesleğimi çok seviyorum. Bu mesleğimiz sayesinde ekmeğimizi kazandık, iş sahibi olduk. Edirne'mizi ve Türkiye'mizi dünyada en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Bu mesleği 50 yıldır yapıyorum. Allah sağlık verdiği sürece çocuklarım ve torunlarım ile Kırkpınar'da güreşlerde çalmayı istiyorum" diye konuştu

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali