McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 14 Temmuz 2016, Perşembe 16:45 tarihinde eklendi. 833 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Edirne'de Uyuşturucu Operasyonu

Edirne’de, uyuşturucudan cezaevinde yatan ve 3 gün önce tahliye olan bir kişinin ikamet bahçesinde polis ekiplerince yapılan operasyonda, hasat edilerek kurutulmaya bırakılan 32 gram esrar maddesi ve 41 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
Edirne'de Uyuşturucu Operasyonu


Edirne'de, uyuşturucudan cezaevinde yatan ve 3 gün önce tahliye olan bir kişinin ikamet bahçesinde polis ekiplerince yapılan operasyonda, hasat edilerek kurutulmaya bırakılan 32 gram esrar maddesi ve 41 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, uyuşturucu madde ticaretine yönelik suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında, uyuşturucu madde ticareti suçundan cezaevinde bulunan ve 11 Temmuz 2016 günü tahliye olan A.A. isimli şahsın Çavuşbey Mahallesin'deki evinin bahçesinde kenevir yetiştirdiği bilgisini alması üzerine harekete geçti.

Baba yakalandı, oğlu firari

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma gereği şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda, ikamet içerisinde hasat edilerek kurutulmaya bırakılan toplam 32,07 gram esrar maddesi, zirai bilirkişi tarafından bakım yapıldığı yönünde rapor düzenlenen toplam 41 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Kenevir bitkisinden 3 kök numune alındığı ve kalan kısmının yakılarak imha edildiği öğrenildi. Operasyon kapsamında, A.A. ikametinde yakalanırken oğlu İ.A.'nın ise firari olarak arandığı belirtildi. A.A.'nın ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı gereği serbest bırakıldığı öğrenildi.

Baba cezaevindeyken bahçeyi oğluna sürdürmüş

A.A.'nın cezaevinde bulunduğu süre zarfında kenevir bitkilerinin yetiştiriciliği ile oğlu İ.A.'nın ilgilendiği bildirildi. Baba-oğlun ikametleri bahçesinde yetiştirdikleri kenevir bitkilerini esrar haline getirerek, ayrıca temin ettikleri bonzai maddelerini de içici tabir edilen şahıslara ikametlerinden sattıkları tespit edildi.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Uyuşturucu Madde Ticareti Yapan, 2313 Sayılı Kanuna Aykırı davranan, geleceğimizin teminatı olan gençliğimizi bu yola sürüklemeye çalışan her türlü şahıs ve oluşumlarla mücadelemiz artarak ve kararlılıkla devam edecektir" denildi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali