McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 21 Temmuz 2016, Perşembe 19:14 tarihinde eklendi. 882 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

'Harry Potter çocuklar için kötü bir örnek'

Gazetecilik mesleğini 23 yıldır sürdüren Akbaydar, uzun süredir üzerinde çalıştığı fantastik roman serisinin ilk kitabının yazım sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, mesleği dolayısıyla farklı ortamlarda çok fazla insanla tanıştığını söyledi.
'Harry Potter çocuklar için kötü bir örnek'
Gazetecilik mesleğini 23 yıldır sürdüren Akbaydar, uzun süredir üzerinde çalıştığı fantastik roman serisinin ilk kitabının yazım sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, mesleği dolayısıyla farklı ortamlarda çok fazla insanla tanıştığını söyledi.
 
Tanıştığı insanlardan bazılarının yaşamlarında birden bire meydana gelen sıra dışı ve kötü gidişi durdurmak, sorunlara çare bulmak üzere kendilerinden yardım istemeye başladığını belirten Akbaydar, "Bu hikayelerle bana gelmelerine önce şaşırıyordum. Hikayelerini niye bana anlatıyorlardı anlamıyordum? İki yıl kadar sürekli böyle insanlarla bir arada kaldım." diye konuştu.
 
 "10 yıl büyü konusunu araştırdım"
 
Akbaydar, çevresinde yaşananlardan etkilenerek, 10 yıl boyunca büyü konusunu araştırdığını ifade ederek, şöyle devam etti:
 
"Büyü, Kuran'daki ayetlerde net bir şekilde yasaklanmıştır. Allah, 'Büyüyü yapan, yaptıran, götüren, getiren ve vesile olanların hiçbiri benim cennetimin yüzünü göremeyecek.' diyor. Buna rağmen insanlar, insanlara doğa üstü varlıkları ve onların güçlerini kullanarak gerçekten kötülük yapıyor. Tıpkı Felak Suresi'nin söylediği gibi büyüyle, kötülük yaptıran insanlar var."
 
Akbaydar, araştırmalarının boşa gitmemesi için "Efendi ve Aşim: Köprü ve Ötesi Mührün Sırrı" kitabını yazdığını belirterek, kitapta kendisine anlatılan hikayeler ile bire bir gördüğü olaylardan alıntı yaptığını ve olayları yaşayan kişilerin isimlerini değiştirdiğini dile getirdi.
 
Kitabının diğer dillere çevrilerek, yabancı okuyucuya ulaşmasını da istediğini aktaran Akbaydar, şöyle devam etti:
 
"Oradaki insanlara, 'Sizin büyücü Gandalf'ınız ve Harry Potter'ınız maalesef yanlış örnekler. İsterseniz bir de madalyonun diğer yüzüne bakalım. Bahsettiğiniz büyü, güç ve sihirle bu varlıkların güçlerinden faydalanmanın gerçek hayatta insanlara nelere mal olduğunu gelin hep birlikte görelim' dediğim bir kitap oldu. Bütün seri boyunca Efendi ile Aşim'in kahramanlık hikayesini ve insanlara zarar veren bu varlıklarla verdiği mücadeleyi okuyacağız."
 
Akbaydar, kitabında bütün fantastik romanlarda olduğu gibi iyilerle kötüleri savaştırdığını ifade ederek, "Kendimizi dünyayı kurtarma macerasının içinde bulacağız. Araştırma sürecinde çok sayıda kişinin hikayesini dinledim ve bu konuda çalışan bir hocanın çalışmalarını uzun yıllar izledim. Toplam 6 kitaplık bir seriye imza atacağım." dedi.
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali