McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 25 Temmuz 2016, Pazartesi 21:30 tarihinde eklendi. 1217 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yağlı güreşe çekidüzen geliyor

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz,Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile birlikte basın toplantısı yaparak, BalıkesirBüyükşehir Belediyesi önderliğinde oluşturulan Yağlı Güreş Düzenleyen Belediyeler Birliği'ni tanıttı. Başkan Yılmaz ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ı da 36. Kurtdere Güreşleri'ne davet etti.
Yağlı güreşe çekidüzen geliyor 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz,Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile birlikte basın toplantısı yaparak, BalıkesirBüyükşehir Belediyesi önderliğinde oluşturulan Yağlı Güreş Düzenleyen Belediyeler Birliği'ni tanıttı. Başkan Yılmaz ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ı da 36. Kurtdere Güreşleri'ne davet etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur öncülüğünde Yağlı Güreş Düzenleyen Belediyeler Birliği'ni kuran Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri Tertip Komitesi, 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılmak için Sarayiçi Er Meydanı'na gitti.

Güreşlere katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a davetiye vererek 12-13-14 Ağustos tarihlerinde yapılacak 36. Kurtdere Güreşleri'ne davet eden Başkan Yılmaz, müsabakaların ardından Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile birlikte kameraların karşısına geçerek basın toplantısı düzenledi.

Başkan Yılmaz, güreş düzenleyen belediyeleri bir çatı altında toplamak ve güreşlerin belli kurallar çerçevesinde daha sağlıklı yapılması sağlamak için Yağlı Güreş Düzenleyen Belediyeler Birliği'nin kurulduğunu belirtti. Başkan Yılmaz ve komite üyeleri, Kırkpınar'da protokol ve güreş ağaları başta olmak üzere güreş camiasını 36. Kurtdere Güreşleri'ne davet etti.

"HEDEF EN İYİ GÜREŞİ İZLEMEK"

Türkiye'de 200'e yakın yağlı güreş organizasyonunun yapıldığını ifade eden Başkan Yücel Yılmaz, güreşleri bir birlik çatısında toplamak istediklerini ifade ederek, "Aslında hedef en iyi güreşi izlemek. Biz Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın organizasyonu ile bir çalıştay gerçekleştirdik. Çalıştay sonunda Yağlı Güreş Düzenleyen Belediyeler Birliği kurulması kararı alındı." diye konuştu.

Yağlı güreşi yılın 12 ayına yaymak istediklerini belirten Yılmaz, "Birçok belediye yıl boyunca güreş düzenliyor. Bu organizasyonlar yapılırken hiçbir üst akıldan destek alınmıyor, herkes kendi bünyesinde yapmaya çalışıyor. Yaklaşık 200 tane güreş organizasyonu iki buçuk ay gibi bir sürece sıkışınca 6 aynı noktada güreş oluyor ve bunların kalitesi düşüyor. Böyle olunca ne seyir zevki ne de kalite kalıyor." açıklamasında bulundu.

KOMİSYONLAR OLUŞTURULUYOR

Birlik çatısı altında komisyonlar oluşturarak, er meydanlarını organize edeceklerini dile getiren Yılmaz, "Güreşi yılın 12 ayına yayarak Kırkpınar'da yağlı güreşin olimpiyatını yapacağız." dedi.

Kırkpınar'a belirli başarıları elde eden en iyi güreşçilerin katılması gerektiğini belirtenEdirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise "Bu yıl Kırkpınar'a bin 969 pehlivan kayıt yaptırdı. Tabi yağlı güreşin olimpiyatı sayılan Kırkpınar'da bu kadar çok pehlivan olmaması gerektiğini, bunun daha sistematik olması gerektiğini düşünüyorum. KaresiBelediye Başkanı Yücel Yılmaz önderliğinde yağlı güreş yapan belediyeler bir araya geldiler. Amacımız 14 ayrı boyda güreşen pehlivanların, Kırkpınar'a gelirken, yıl içerisindeki başarılarına göre gelmeleri." dedi.

KIRPINAR'DAN DEMOKRASİ NÖBETİNE 

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ardından hemen Balıkesir'e gelerek vatandaşlarla beraber demokrasi nöbetine katıldı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali