McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 08 Ağustos 2016, Pazartesi 18:38 tarihinde eklendi. 749 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mecidiye’deki orman yangınında “Piknikçi” iddiası

Sazlıdere ile Gökçetepe köyleri arasında çıkan ve büyük bir ormanlık alanın kül olduğu orman yangını henüz akıllardan silinmemişken, 6 Ağustos 2016 Cumartesi günü de Mecidiye Göleti kıyısında başlayan yangınla 10 hektara yakın bir alan kül olurken, yangının büyümesini Orman İşletme ekiplerinin dikkati önledi. Geçtiğimiz Cumartesi günü, Mecidiye Göleti kıyısındaki ormanlık alanda başlan orman yangını,...
Mecidiye’deki orman yangınında “Piknikçi” iddiası

 

 

 

Geçtiğimiz Cumartesi günü, Mecidiye Göleti kıyısındaki ormanlık alanda başlan orman yangını, 10 hektara yakın bir alanda etkili olurken, bölgeye giden piknikçiler tarafından göl kıyısında mangal yapmak isterken çıktığı iddia edildi.

İddiaya göre; kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından Mecidiye Göleti kıyısında mangal yapmak isterken ateş ormanlık alana sıçradı. Mevsim nedeniyle kuru olan ormanlık alanda, alevler bir anda etrafı sardı. Yangının çıkmasına neden olan kişilerin, durumu yetkililere haber vermek yerine olay yerinden kayıplara karıştığı iddia edildi.

Civar bölgelerden helikopterler ve arazözler sevk edildi

 

Ormanlık alandan çıkan dumanları fark edenler, durumu hemen Keşan Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Kısa bir sürede olay yerine intikal eden ekipler, hemen yangına müdahale etti. Yangına 20’ye yakın arazöz ile müdahale edilirken, arazözlerin yanı sıra, Keşan, İstanbul, Edremit ve Çanakkale’den 4 adet yangın helikopteri, greyder de yangına müdahale etti.

Belediye su takviyesi yaptı, Jandarma da güvenlik tedbiri aldı

 

Ekipler, yangına müdahale ederken, Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü araçları da, arazözlere su takviyesinde bulundu. Jandarma ekipleri de bölgede güvenlik tedbirlerini aldı.

Ekiplerin dikkati faciayı önledi

Keşan Orman İşletme Müdürü Mustafa Sümbül‘ün de yangına müdahale eden ekiplerin başında bulunurken, ekiplerin son derece önemli bir noktayı gözden kaçırmaması da dikkat çekti. Alevler, sardığı alandan, uzak mesafedeki bir alana sıçrarken, Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin bu alanı hemen fark etmesiyle sıçrayan alandaki alevler, anında müdahale ile söndürülürken, adeta büyük bir faciadan dönüldü. Çünkü buradaki alevler söndürülemeseydi, yangın, kuru olan ormanlıkta büyük bir alana yayılacak ve ilerleyecekti.

Kısmen kontrol altına alındı

Yangının çıktığı alanın çeşitli noktalarından yapılan müdahale ile yangın kısmen kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları da devam ediyor. Yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali