McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 17 Eylül 2016, Cumartesi 21:05 tarihinde eklendi. 791 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Siroma Projesi

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, "Roman çocuklarının yeri diğer arkadaşları ile beraber sınıfıdır. Önemli olan çocuğu sınıfta tutmaktır. Okullara Konteyner uygulaması cazip gibi gözükse de gerçekçi bir çözüm değildir." açıklamasında bulundu.
Siroma Projesi
 
Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı, "Roman çocuklarının yeri diğer arkadaşları ile beraber sınıfıdır. Önemli olan çocuğu sınıfta tutmaktır. Okullara Konteyner uygulaması cazip gibi gözükse de gerçekçi bir çözüm değildir." açıklamasında bulundu.

Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Şallı, yaptığı yazılı açıklamada, Roman açılımı kapsamında Türkiye'de, Romanların yoğun olarak yaşadığı yerlerde sosyal içermenin desteklenmesi operasyonu SİROMA Projesi'nin yaklaşık bir yıl önce başladığını kaydetti.

Projenin başarısızlığa uğramasını istemediklerini aktaran Şallı, "Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin finanse ettiği bu projeyi önemsiyor ve değerli buluyoruz. Eğitim alanında, Roman mahallelerindeki okullarda çocuklarla ders dışı aktiviteler gerçekleştirilmesi, Roman çocukların okul öncesi ve ilköğrenim düzeyinde başarısının artırılması için destek çalışmaları yürütmek amaçlı olduğunu düşündüğümüz Romanların yoğun olarak eğitim gördüğü 44 okula konteynerler konuldu. Konteynerlerin bir bölümünde tuvalet olmakla birlikte içinde farklı eğitim materyalleri, spor, müzik, bilişim malzemeleri bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.

Kırsal kesimde, geçici tarım işçiliğinin olduğu bölgelerde veya okul olmayan yerlerde konteyner konulmasının ihtiyaç gereği olduğunu dile getiren Şallı, şunları kaydetti: 

"Var olan bir okulun bahçesine ayrı bir bölüm oluşturmak tezat bir görüntü oluşturmaktadır. Daha önce bu tür projeler Avrupa'da uygulanmış, başarıya ulaşılamamıştır. Malzemeler Roman çocukların sosyal ve kültür etkinliklerinde fayda sağlayacaktır. Malzemeler için bir sınıf düzenlenerek diğer çocuklarla birlikte kullanımının sağlanması daha sağlıklı bir yaklaşım olabilirdi. Roman çocuklarının yeri diğer arkadaşları ile beraber sınıfıdır. Önemli olan çocuğu sınıfta tutmaktır. Okullara konteyner uygulaması cazip gibi gözükse de gerçekçi bir çözüm değildir."

Dernek Başkanı Şallı, proje kapsamında ayrımcılıkla mücadele alanında farkındalığın yaratılması düşünülürken, farkında olmadan diğer çocuklar arasında ayrımcılık oluşturulduğunu savundu.

SİROMA projesinin uygulama aşamalarının da eksik olduğunu aktaran Şallı, "Temennimiz uygulanmakta olan projenin başarıya ulaşması, sağlıklı verilerin elde edilmesidir. Aksi takdirde Avrupa'da yaşanan örnekler gibi proje başarısızlıkla sonuçlanır." diye ifade etti.
Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali