McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 21 Eylül 2016, Çarşamba 03:03 tarihinde eklendi. 1788 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tabakoğlu, Berk Candaş ile Söylem Toksöz'ün beyaz önlüklerini giydirdi.

"Fatih Sultan Mehmet, Edirne'de doğdu ve eğitimini Edirne'de aldı. Fatih'in oğlu II. Bayezid'in kendi adına yaptırdığı külliyesini mutlaka gezin. 1488'de başlayan tıp eğitimi 1982 yılında Trakya Üniversitesinin kurulmasıyla modern anlamda Edirne'de hayat bulmuştur. Trakya Üniversitesi 35 yıllık geçmişiyle ve son derece iyi yetişmiş dev kadrosuyla muazzam bir güç. Bunun kıymetini bilin.
Tabakoğlu, Berk Candaş ile Söylem Toksöz'ün beyaz önlüklerini giydirdi. Balkan Kongre Merkezi'ndeki törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.


TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, yaptığı konuşmada, Edirne'nin eğitim kenti olduğunu söyledi.


Kentin tarihi özellikleri ve misyonu dolayısıyla önemli bir merkez olduğunu vurgulayan Tabakoğlu, "Fatih Sultan Mehmet, Edirne'de doğdu ve eğitimini Edirne'de aldı. Fatih'in oğlu II. Bayezid'in kendi adına yaptırdığı külliyesini mutlaka gezin. 1488'de başlayan tıp eğitimi 1982 yılında Trakya Üniversitesinin kurulmasıyla modern anlamda Edirne'de hayat bulmuştur. Trakya Üniversitesi 35 yıllık geçmişiyle ve son derece iyi yetişmiş dev kadrosuyla muazzam bir güç. Bunun kıymetini bilin. Hekimlik mesleği kutsal bir meslektir. Mesleğinizi iyi öğrenin ve iyi bir hekim olun. Hekimliği maddiyat ve kişisel çıkar için değil, insanlığa hizmet için yapın. Mutlaka sorgulayıcı olun, hayallerinizi sınırlamayın. İsteyince her şeyi yapacak güçtesiniz." diye konuştu.


Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir de bu yıl Tıp Fakültesine 243 öğrencinin kaydolduğunu dile getirdi. TÜ'nün öğrencilere en iyi eğitimi vermeye çalıştığını aktaran Demir, "Biz üzerimize düşenin en iyisini yapmak istiyoruz. Bizden önceki yönetimlerimiz eğitim konusunda büyük işler başarmışlar. Biz de her yılımızın bir öncekinden daha iyi olması için çalışacağız." dedi.


Tabakoğlu, fakülteye birinci sıradan giren Berk Candaş ile Söylem Toksöz'ün beyaz önlüklerini giydirdi.


Öğretim üyeleri tarafından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.


Meslek andının da okunduğu törene, rektör yardımcıları Prof. Dr. Cem Uzun, Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve Prof. Dr. Mümin Şahin, akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali