McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 21 Eylül 2016, Çarşamba 03:08 tarihinde eklendi. 1149 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

OHAL uzatılacak mı? Açıkladı

OHAL süresi
OHAL uzatılacak mı? Açıkladı

Reuters'a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: OHAL süresi uzatılabilir


Reuters'a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "OHAL süresi Meclis kararıyla uzatılabilir." dedi.

BM ( Birleşmiş Milletler) Genel Kurulu için ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı açıklamada, Suriye'deki geçiş hükümetinde Esad'ın olmaması gerektiğini söyledi. OHAL sorularını da cevaplayan Erdoğan, "Meclis kararıyla uzatılabilir." dedi.

"ABD BİR TERÖRİSTİ BARINDIRMAMALI"

Erdoğan, Fetullah Gülen'in iadesi konusunda da "ABD bir teröristi barındırmamalı" dedi. Cumhurbaşkanı, "Gülen terörist örgüt elebaşı olmaktan dolayı iade edilmeli ya da sınır dışı edilmeli" diye konuştu. Erdoğan, Gülen'in faaliyetlerinin dünya çapında yasaklanması gerektiğini de belirtti.

"AB DÜRÜST OLMALI"

Avrupa Birliği'ne üyelik süreciyle ilgili soruya ise Erdoğan şu cevabı verdi:

"Türkiye, AB üyelik süreciyle ilgili sözlerini tuttu. Bu iki yönlü bir durum ve AB de sözlerini yerine getirmeli. Biz bu süreci sona erdirmedik. AB'nin bu süreçle ilgili dürüst olmasını istiyoruz."

"TAAHHÜTLERİNİ YERİNE GETİRMEDİ"

AB ve Türkiye arasındaki göçmenlerle ilgili anlaşmayla ilgili olarak da AB'yi eleştiren Erdoğan, "AB taahhütlerini yerine getirmedi" dedi.

"OHAL SÜRESİ UZATILABİLİR"

Erdoğan ayrıca, OHAL süresinin meclis kararıyla uzatılabileceğini de belirtti.

Erdoğan'ın ilk akşamki programında, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile görüşme ve SETA Vakfı tarafından düzenlenen çalışma yemeğine katılım var.

Erdoğan'a New York ziyaretinde; Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve milletvekilleri eşlik ediyor.

BM Genel Kurulu genel görüşmelerinin açılış oturumuna katılacak Erdoğan'ın, İngiltere Başbakanı Theresa May ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'i ayrı ayrı kabul edeceği aktarılıyor.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali