McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 09 Ekim 2016, Pazar 23:06 tarihinde eklendi. 826 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

HDP Şemdinli saldırısıyla ilgili hükümeti suçladı

Terör örgütü PKK'nın asker ve sivilleri hedef aldığı saldırı sonrası açıklama yapan HDP, olayın sorumlusu olarak hükümeti gösterdi.
HDP Şemdinli saldırısıyla ilgili hükümeti suçladı  

 


 

Hain terör örgütü PKK'nın Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlediği saldırıdan sonra, örgütün siyasi kanadı HDP'den bir açıklama geldi.

HDP'den yapılan açıklamada, yaşananların sorumlusu olarak AK Parti iktidarı sorumlu tutuldu.

"İKTİDAR BU TABLONUN SORUMLUSUDUR"


HDP'den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

"Bugün Şemdinli'de gerçekleşen patlama sonrasında 18 insanımızı yitirdik. Can kayıplarından büyük üzüntü duyuyoruz. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ailelerine başsağlığı; yaralılara acil şifalar diliyoruz. Gittikçe derinleşen çatışma ve savaş ortamı her geçen gün yeni acılar yaratmaktadır. Her barış çağrısına, çabasına ve girişimine karşı savaş politikalarını yükselterek, gerginlik ve kutuplaşmayı arttırarak cevap veren siyasi iktidar ortaya çıkan bu acı tablonun en doğrudan sorumlusudur.

Partimiz, nereden ve kimden gelirse gelsin her türlü şiddete karşıdır ve bu ilkesel duruşundan asla taviz vermemektedir. Yaşanan tüm acılardan ve bu savaşın yarattığı yıkımdan tek çıkış yolu kalıcı barışı bir an önce tesis etmektir. Bir kez daha vurguluyoruz ki, bizler barış ve çözüm konusunda üzerimize düşen her türlü sorumluluğu almaya hazırız. Bu ülkenin insanları bu acıları yaşamayı hak etmiyor. Kalıcı bir barış ortamı için herkes üzerine düşeni yapmalı, sorunlarımızı konuşarak, müzakere ederek çözme yönünde adımlar atılmalıdır.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali