McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 12 Ekim 2016, Çarşamba 21:27 tarihinde eklendi. 1307 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İsrail'de hayat durdu

Tevrat’a göre, İbrani takviminin en önemli günü olan Yom Kippur (Kefaret Günü), gün batımında 'Şofar' borusunun çalınmasıyla başladı.
 İsrail'de hayat durdu

İsrail'de hayat durdu


Tevrat’a göre, İbrani takviminin en önemli günü olan Yom Kippur (Kefaret Günü), gün batımında 'Şofar' borusunun çalınmasıyla başladı.

İbrani takviminin en önemli günü olan Kefaret Günü'nün başlamasıyla, İsrail'deki tek havalimanı ve yollar kapatıldı; birçok televizyon kanalıyla haber sitesi de yayınlarını bir günlüğüne tümüyle durdurdu.

?İsrail polisi, yarın akşam sona erecek Yom Kippur nedeniyle yolları araç trafiğine kapattı. Toplu taşımanın çalışmadığı ülkedeki tek uluslararası havalimanı olan Ben Gurion da yarın saat 21.00'e kadar kapalı olacak.

İsrail'de yayın yapan birçok televizyon kanalı ile haber sitesi de yayınlarını bir günlüğüne tümüyle durdurdu. Gazze Şeridi'nden ve Batı Şeria’dan İsrail tarafına izin alınarak yapılan girişler de durduruldu.

Dün gece de on binlerce Yahudi, Yom Kippur'u ibadet ederek karşılamak için Kudüs'te yer alan Burak Duvarı'na (Ağlama Duvarı) akın etmişti.

YOM KİPPUR NEDİR?

Yom Kippur, Yahudiler tarafından senenin en kutsal günü olarak kabul ediliyor. Bu günü Tanrı'ya dualarla geçirilen Yahudiler, güneşin battığı saatten başlayarak, ertesi günü akşamına kadar oruç tutuyor. Bu kutsal günde Yahudiler, bazı ilginç ritüellerde de bulunuyor. Doğu ve Orta Avrupa kökenli Eşkanezi Yahudiler, Tevrat’tan okudukları dualar eşliğinde kafalarının üzerinde çevirdikleri tavukları daha sonra keserek fakirlere ikram ediyor.

Böylece sembolik olarak tavuklara geçtiğine inandıkları günahlarının affedileceğini umuyorlar. Kudüs’te ağırlıklı olarak Haridim Yahudilerinin yaşadığı 'Mea Şearim' bölgesinde yaygın olarak yaşatılan bu dini ritüel nedeniyle kesimhaneler önünde her Yom Kippur'da uzun kuyruklar oluşuyor.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali