McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 27 Kasım 2016, Pazar 18:16 tarihinde eklendi. 787 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

El Bab’a hava kalkanı!

El Bab’a hava kalkanı!
El Bab’a hava kalkanı!

El Bab çevresinde konuşlu askeri birliklere yönelik artan saldırılar sonrası alınan önlemler kapsamında gece uçuşu gerçekleştiren F-16’lar bölgede hava kalkanı oluşturdu.

El Bab çevresinde konuşlu askeri birliklere yönelik saldırı sonrası artan önlemler kapsamında cuma gece yarısı havalanan uçaklar bölgede hava kalkanı oluşturdu. Gece boyu tanker uçaklar eşliğinde devriye uçuşu gerçekleştiren F-16'lar sınırın Suriye tarafında yaşanan her hareketliliği yakın takibe aldı.

SONİK PATLAMA KORKUTTU

Sınır hattını terörden arındırma amaçlı başlayan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında TSK - ÖSO ittifakı ile DEAŞ ve PYD terör örgütüne arasında çatışmalar Halep'in El Bab Kasabası çevresinde yoğunlaştı. El Bab operasyonu için bölgeye sevk edilen ve sınır devriyesi yapan F-16 savaş uçaklarının Gaziantep üzerinde alçalarak manevra alanı oluşturması kentin tüm bölgelerinde sonik patlamalar oluşturdu.

F-16'LAR SINIR DEVRİYESİNDE

Sosyal medyada yer alan birçok provokatif haber ve yanıltıcı bilgide olayın mahiyeti konusunda panik dozajının artmasını sağladı. Gaziantep Valiliği tarafından 24.00 sularında yapılan açıklama ile tüm şehir rahat nefes aldı. Uçakların gece boyunca havada kalabilmesi için tanker uçaklar da devreye sokuldu. Helikopter ve uçak hareketliliği bu sayede kesintisiz sabaha kadar sürdü. El Bab Güneyi'nde Matar Halep Medeni ve Kuveyris hava üssünde yaşanan hareketlilik sebebi ile Türk savaş uçakları ve helikopterlerinin hava nöbeti sabah saatlerine kadar devam etti.

UÇAK SAVAR FÜZELER AKTİF

Türkiye sınır hattı boyuna konuşlanan uçaksavar füzeleri de sınırın güneyinde yaşanan gelişmelere paralel aktif duruma getirildi. PYD ve DEAŞ mevzileri vuruldu. Arime bölgesinden El Bab merkezine ilerlemek isteyen PYD terör örgütü mevzileri gece saatlerinden başlayarak havadan ve karadan vuruldu. Türk savaş uçakları ve kara unsurları El Bab'ta bulunan DEAS mevzilerine de eşzamanlı havan ve füze saldırıları gerçekleştirdi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali