McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 27 Kasım 2016, Pazar 18:20 tarihinde eklendi. 1069 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tankla diz çöktüremediler dolarla darbe peşindeler

Türkiye’ye diz çöktürmek isteyen finans emperyalizminin Eylül ayında Moody’s ile startını verdiği ekonomik darbe girişimi, ‘Dolar Operasyonu’ ile devam ediyor. Perde arkasında darbe çalışmasının yattığı belirlenen kirli kur operasyonuna karşı uzmanlar, 15 Temmuz’da tanklara karşı destansı mücadele veren milleti bu kez Dolar’a karşı pozisyon almaya çağırıyor.
Tankla diz çöktüremediler dolarla darbe peşindeler

Peş peşe gerçekleşen Gezi kalkışması, MİT TIR’ları ihaneti, 17-25 Aralık kirli kumpası ve 15 Temmuz darbe girişimleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hükümeti deviremeyen çok uluslu çete, Akit’in 27 Eylül tarihli manşet haberiyle uyardığı “ekonomik darbe” planını devreye soktu. Türkiye’ye diz çöktürmek isteyen finans emperyalizminin eylül ayında Moody’s ile startını verdiği ekonomik darbe girişimi, ‘Dolar Operasyonu’ ile devam ediyor. Konuyu Akit’e değerlendiren uzmanlar, TL’yi tercih etmenin milli mücadeleye sunulmuş bir katkı olduğunu belirterek, şer odaklarının bu oyununun da ikinci 15 Temmuz ruhu ile yerle bir edileceğini kaydetti.

TL’Yİ SEÇENLER MİLLİ DURUŞ SERGİLEMİŞ OLUR

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Dolar Operasyonu karşısında Türkiye ekonomisinin önündeki zorlukları aşmanın yolu 15 Temmuz sürecinde olduğu gibi vatandaşların dirlik ve birliğinden geçeceğini kaydetti. Diğer factor olarak yerli yatırımcıyı gösteren İslam Memiş, “Türk Lirası’na sahip çıkılarak, psikolojik algıya aldanmayarak bu süreç atlatılabilir. Bu durumu ‘Doları bırak işine bak’ diye tanımlayabiliriz. Yerli yatırımcı ve vatandaşlar döviz talep etmezse, dövizde ticaretini TL’ye çevirirerek yaparsa, mevduatlarını dövizden Türk Lirası’na çevirirse bu süreç içerisinde hem bir milli duruş sergilemiş olur hem de kur farkından ileri dönük anlamda kâr elde etmiş olur. Mevcut süreçte milli tutum sergileyenler hem kendileri kazanacaktır hem de Türkiye’ye maddi ve manevi katkı sağlayacaklardır. Bu anlamda vatandaşlarımız ‘Döviz nereye kadar gidecek’ cümlesini unutup işlerine odaklanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

GÜN EKONOMİK ALANDA MİLLİ MÜCADELE GÜNÜDÜR

Başbakan Binali Yıldırım’ın döbizle yapılan ihaleleri yerli yatırımcılarda TL üzerinden değerlendirileceğine yönelik açıklamasını hatırlatan ekonomist İslam Memiş, “İşini dövizle yapan vatandaşlarımız, dövizle kira alan mülk sahipleri esnaflardan yada kiracılardan Türk Lirası ile kira almalı. Gün milli birlik ve beraberlik günüdür, ekonomik anlamda milli mücadele günüdür. Vatandaşlarımız kendi içerisinde kur farkını rafa kaldırırlarsa bu süreç atlatılacaktır. Şayet konuştuğumuzun tam tersi gerçekleşirse; mülk sahibi, ticaret yapan esnaflardan, cadde esanflarından yada büyük şirketlerden döviz başına kira almaya devam ederse maalesef bizi hiç iyi sonuçlar beklemediğini ifade etmek isterim.”

HEDEF DEVALÜASYON VE DARBE

Dolar operasyonunu “Darbe öncesi öncesi bir girişim ve darbenin ayak sesleri” olarak değerlendiren Memiş, “Çünkü 1960-1970-1980 darbelerinde aynı senaryo sahnelenmişti. O dönem insanları ekonomik olarak güçsüz duruma getirdiler, alım gücünü azalttılar, halkı sokağa döktüler ve sokağa döktükten sonra en son olarak devalüasyon yaptılar. Devamında da darbe yaptılar. Günümüzde de işi devalüasyon yapmaya kadar götürebilirler. Asıl amaç siyasi darbeden önce devalüasyon yaptırmak, ülkeyi kaos ortamına sokmak, devamında da darbe girişimidir. 15 Temmuz’da ülkesine sahip çıkan topluma bir kez daha iş düşüyor bugünlerde.” diye konuştu.

OPERASYONUN MERKEZİ LONDRA

Gazeteci-yazar Ömer Turan yaptığı değerlendirmede, “İkinci darbe diyorduk ya, işte başladı, bu da ekonomik ayağı. İkinci darbenin ekonomik ayağını oluşturan dolar operasyonunun merkezi Londra. İçerdeki dolar alımını Londra merkezli fonlar gerçekleştiriyor.” dedi. Finansal darbe girişimine karşı Merkez Bankası’nın fonlama maliyetlerini aşırı derecede artırması gerektiğine vurgu yapan Ömer Turan, “Bankaların da Over Counter işlemleri aşırı vergilendirilmelidir. En önemlisi ise para işlemleri için organize pazar kurulmalıdır. Böylece parasal spekülasyonların tüm detaylarının ögrenilmesinin yolu açılır.” dedi. Turan, “Şimdilik içeriden Dolar alımı yok, tüm alımlar Londra merkezli. İçerden katılım olursa hesapları dondurulmalı, paralarına el konulmalıdır. Halkımız şunu bilsin; Dolar’ın yükselmesi tamamen Londra merkezli bir operasyondur ve uzun sürmeyecektir. Dolar ile oynayan yanacaktır biiznillah. Ayrıca belirli bir miktarın üzerindeki döviz alımı aşırı oranda vergiye tabi tutulmalı. Bunun yanı sıra Londra merkezli bu Dolar operasyonun içinde yer alan yerli-yabancı tüm fon ve şirketlere KHK ile bir gecede el konulmalıdır. Devlet, kendisine operasyon çekene operasyon çekmelidir. Devlete ve millete çekilen operasyonun bedeli ağır olmalıdır.” şeklinde konuştu.

DEVLET YOKSA CEPTEKİ DOLAR’IN NE ANLAMI VAR

“Şu aşamada bilerek Dolar alan herkes benim kanaatime göre ihanet içerisindedir. Bu ihanete ortak olunmamalı.” sözlerini sarf eden Ömer Turan şöyle devam etti: “Devlet ve bağımsızlık elden gittikten sonra cepte Dolar’ın olması ne anlam ifade edebilir ki? Eminim ki bu millet 15 Temmuz’da gösterdiği feraset ve cesareti şimdi de gösterecek ve Londra merkezli bu dolar oyununu bozacaktır. Gün devletin yanında durma günüdür.”

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali