McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 28 Kasım 2016, Pazartesi 23:13 tarihinde eklendi. 625 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yağmur Buğdaylara İyi Geldi"

Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, uzun süredir suya hasret toprağa ve ekili buğdaya, son yağışların iyi geldiğini belirtti.
Yağmur Buğdaylara İyi Geldi Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, uzun süredir suya hasret toprağa ve ekili buğdaya, son yağışların iyi geldiğini belirtti.

Yorulmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede uzun sürenin ardından gelen yağışın üreticiyi sevindirdiğini söyledi.

Ekimi yapılan buğdayın hayati derecedeki yağmur ihtiyacının, sabah saatlerinde başlayan sağanakla kısmen giderildiğini ifade eden Yorulmaz, "Kurak bir dönem geçirdik. Buğdayların ekimi yapıldı ve yağışa büyük ihtiyacı vardı. Yağmur başladı ve bugünden itibaren de kar yağışı bekleniyor. Güzel bir yağış oluyor. İnşallah beklediğimiz yağış olacak. Sıkıntılarımız ortadan kalkacak. Beklentimiz yüksek. Eğer yağışlar istendiği seviyede gitmezse önümüzdeki yıl bizim için zor olur." diye konuştu.

Yorulmaz, kış ve ilkbaharda yağış istenen seviyede olmadığı takdirde, çeltik ekiminin zora gireceğine dikkati çekerek, "Barajların durumu iyi değil. Taban suyu çok azaldı. Taban suyu çok gereklidir çiftçilik açısından. İnşallah yağışlar bol bol olur ve üreticimizin yüzü güler. Geleceğimizi ocak, şubat ve mart ayındaki yağışlar belirleyecek." ifadelerini kullandı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali