McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 03 Aralık 2016, Cumartesi 19:50 tarihinde eklendi. 1087 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Egiad Kitap Dağıttı

Edirne Genç İş Adamları Derneği (EGİAD) Başkanı Hakan İnci, AB projesi kapsamında hazırlanan, engellilerin hakları ve çocukların cinsel yönden korunma yolları gibi bilgilerin içerdiği kitapçığı ücretsiz olarak halka dağıttı.
Egiad Kitap Dağıttı  


3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle EGİAD halka çocuklar ve engelliler için hazırlanmış kitabı bir alış veriş merkezinde dağıtarak farkındalık yarattı.


Edirne Genç İş Adamları Derneği (EGİAD) Hakan İnci "Bizim gayemiz farkındalık yaratmak, Engelliler gününü kutluyorum diye bir kelimeyi kabul etmiyorum. Biz sadece bugün burada farkındayız, çünkü hepimiz bir engelli adayıyız. Yani bir saat sonra yarım saat sonra ne olacağımız belli değil, o yünden biz de bu etkinlikte farkındalığı öne çıkarmak istedik" dedi.


İnci, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü bizler de dernek olarak daha önce Dünyam Zihinsel Engelliler Koruma ve Yetiştirme Derneği ile beraber bir proje kapsamında 'karanlıktan aydınlığa' projesinin el kitabı vardı. Bu kitabı da çocuklarımıza ücretsiz olarak dağıtacağız. Çocuklarımızın cinsel yönden korunmasını anlatan, kendilerine karşı bir cinsel saldırıda nasıl korunmaları gerektiğini anlatan bir kitapçık. Bu kitapta engelli haklarını içeriğinde bulunabilecek bir çalışma oldu. Biz dernek olarak bugün bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. İçerik olan geniş bilgilerin olduğu bu kitapçığı insanlarımıza ücretsiz olarak dağıtacağız" şeklinde konuştu.


Kitapçık 2 yıl önce sivil düşün başlıklı bir Avrupa Birliği projesi kapsamında hazırlandığını kaydeden İnci, "Biz bu proje de lider değildik, Dünyam Engelliler Koruma ve Yetiştirme Derneğinin bir projesiydi, biz dernek olarak mali destek sağlamıştık" ifadelerini kullandı.


EGİAD Başkanı İnci, Alış veriş merkezinde halka kitabı dağıtarak içeri hakkında bilgiler verdi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali