McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 04 Aralık 2016, Pazar 20:20 tarihinde eklendi. 830 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Esnaf Türk Lirasına Sahip Çıkmayı Teşvik Ediyor

Yurt genelinde birçok ilde esnaf, döviz karşısında değer kaybeden Türk lirasına sahip çıkmak adına çeşitli kampanyalar hayata geçirdi.
Esnaf Türk Lirasına Sahip Çıkmayı Teşvik Ediyor

AA muhabirinin son 2 günde yapılan haberlerden derlediği bilgilere göre, CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası yurdun farklı şehirlerinde kampanya başlatan esnaf, dolar bozdurduğunu belgeleyen vatandaşlara Trabzon'da Sürmene bıçağı, Giresun'da yemek, Amasya'da Türk kahvesi, Tokat'ta çiğ köfte, Karaman'da kuru pasta, Edirne'de tava ciğeri, Sakarya'da gün boyu çay, Konya'da ise etli ekmek ikram ediyor.

Trabzon'daki dükkanında, yüzlerce çeşit Sürmene bıçağı satan Atakan Berk, AA muhabirine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dövizi olanların parasını altına ve TL'ye dönüştürmeleri yönündeki çağrısından etkilendiğini söyledi.

Bunun üzerine, "500 dolar bozdur, bıçağın bizden hediye olsun" kampanyası başlattığını anlatan Berk, "Vatandaşlarımız iki gün içinde yaklaşık 5 bin dolara yakın dövizi Türk lirasına çevirdiklerini gösteren makbuzla geldiler. Bu vatandaşlarımıza piyasa değeri yaklaşık 60 lira olan el yapımı Sürmene bıçağı hediye ettim. Bu sayede küçük esnaf olarak biz de elimizi taşın altına koymuş olduk." diye konuştu.

Atakan Berk, doların yanı sıra avro bozduran vatandaşlara da bıçak hediye ettiğini söyledi.

"(Türk lirası işe yaramaz) algısını farkında olmadan biz yaratıyoruz"

Ordu'da yaşayan tekvando antrenörü Halil Öziş de bin doları Türk lirasına çevirdiğini gösteren makbuzla kendisine gelenlerin, fitness salonundan bir ay ücretsiz yararlanabileceği bir kampanya başlattı.

Öziş, uygulamayı sosyal medyada duyurduktan sonra çeşitli illerden kendisine ulaşanlar olduğunu belirterek, "Hatta AlmanyaAzerbaycan ve İran'dan paylaşımımı gören arkadaşlarım, mesaj atarak destek oldular. Kampanyanın, oralarda da bir enerji oluşturduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Dolar ve avro gibi paraların konuşularak, "Türk lirasının iş yaramaz" olduğu algısının toplum tarafından farkında olmadan yaratıldığını ifade eden Öziş, "İçinde yaşadığımız süreçte, paramız başta olmak üzere, etrafımızda gelişen olaylar karşısında tüm dünyaya karşı tek vücut olduğumuzu göstermeliyiz." ifadesini kullandı.

Giresun Kahveciler ve Otelciler Odası Başkanı Ercan Ayhan da 250 dolar ya da avro bozdurarak makbuzunu getirene restoranında ücretsiz yemek sunuyor.

Türkiye üzerinde oynanan oyunların hep başarısız olduğunu belirten Ayhan, "Bu sefer ise dövizle ülke ekonomisine zarar vermek istediler. Yükselen döviz kuru karşısında adeta bir kurtuluş mücadelesi başlatıldı. Bu konuda hükümete tam destek veriyoruz." dedi.

Amasya'da 100 dolar bozdurana Türk kahvesi ikramı

Amasya'nın Taşova ilçesinde kafesi bulunan Sefa Şimşek, yaşanan gelişmelere tepki amacıyla 100 dolar bozduranlara Türk kahvesi ikram ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara "Dövizlerini bozdurup Türk lirası ve altına yatırım yapmaları" çağrısında bulunduğunu hatırlatan Şimşek, "Biz de bu çağrıya kulak verdik ve 100 dolar bozduran herkese Türk kahvesi ikram etmeye başladık. Bizim de bu çorbada tuzumuz olsun istedik. Biz nebze olsun katkımız olursa ne mutlu bize." dedi.

Kampanyaya katılan Gökhan Tekeş ise ülke ekonomisine katkıda bulunmak ve arkadaşlarının kampanyasına destek olmak için döviz bozdurup kafede Türk kahvesi içtiğini söyledi.

Tokat'ta döviz bozdurana çiğ köfte ve ayran ikramı

Tokat'ın Turhal ilçesinde çiğ köfte satan iş yeri bulunan Muhammed Ali Aydın, iş yerinin camına "100 dolar ya da avro bozdurup fişini getirene çiğ köfte dürüm ayran ücretsiz" yazısı astı.

Düzenlediği kampanyaya vatandaşların ilgi gösterdiğini dile getiren Aydın, "Umarım 15 Temmuz'da ülkemiz için canını veren, kanını döken insanlar gibi bizim de bir nebze olsun katkımız olur. Parasıyla da güçlü bir Türkiye'de yürüyebilmenin şuuruna millet olarak erebilmemiz gerekiyor. Kampanyamız Cumhurbaşkanımız 'Türk liramız değerlenmiştir, yeter' diyene kadar sürecek." diye konuştu.

Karaman ve Afyonkarahisar'da esnaftan dolarını bozdurana hediye

Karaman kent merkezinde pastane işleten Murat KayaCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dövizi olanların parasını altına ve liraya dönüştürmeleri yönündeki çağrısından etkilendiğini söyledi.

Türkiye'de oynanan oyunlara "dur" demek için verilen milli mücadeleye destek olmak istediklerini vurgulayan Kara, "500 dolarını bozdurup makbuzunu getirene 1 kilogram kuru pasta hediye" kampanyası başlattıklarını bildirdi.

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde züccaciye dükkanı bulunan Cevat Bulut (51) ise iş yerinin önüne "1 dolar için vatanını satanlara, dolarını bozdurarak darbeyi vur" yazılı döviz astı.

Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, en az 300 dolar bozdurana makbuzunu getirdiğinde çeşitli hediyeler verdiğini söyledi.

Edirne'de dolar bozdurana tava ciğeri

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar ise 100 doları Türk lirasına çevirdiğini gösteren makbuzla kendisine gelenlere ücretsiz meşhur Edirnetava ciğeri ikram edeceklerini belirtti.

15 Temmuz'da darbe girişimine karşı Türkiye'nin tek yürek olduğunu hatırlatan Dinar, "Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz'da tarihi bir çağrı yaptı, 'sokağa çıkın' dedi. O zaman hepimiz çıktık. Şimdi tarihi bir çağrı daha yaptı. 'Dövizleri bozdurun' dedi. Evet şimdi hepimiz dövizlerimizi bozduracağız. Dövizini bozduran vatandaşlara tava ciğer bizden." dedi.

100 dolar bozduran vatandaşlara ücretsiz tava ciğer ikram edeceklerini aktaran Dinar, ülkelerine ve bayraklarına her zaman sahip çıkacaklarını, Türkiye genelinde başlatılan "dolar bozdurana ikram" kampanyasına destek verdiklerini söyledi.

Edirneli şekerlemeci Arif Meriç ise dolarını bozdurup müesseselerine gelenlere badem ezmesi, Kavala kurabiyesini ücretsiz ikram edeceğini söyledi.

Sakarya'da döviz bozdurana gün boyu çay ikramı

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde çay ocağı işleten Selçuk Nalbantoğlu, sosyal medya üzerinden Türk lirasını korumaya yönelik başlatılan "Dövizi bozduruyoruz, kirli oyunu bozuyoruz" kampanyasına destek amacıyla iş yerine "500 dolar bozdurana ve faturasını getirene 1 gün boyunca çay bedava." yazısı astı.

Dövizini bozdurup makbuzunu getirenlere gün boyu çay ikramında bulunan Nalbantoğlu, "Esnaf arkadaşlarımız da çok iyi karşıladı. Dolarını bozduran birkaç esnaf arkadaşımız da kampanyaya destek verdi. Vatandaş olarak ülkemize destek vermemiz lazım. Bundan sonra da kampanyayı devam ettireceğim." ifadesini kullandı.

Kocaeli'de dolarını bozduranın düğününde ücretsiz sahne alacaklar

Tasavvuf müziği alanında faaliyet gösteren "Anka" ilahi grubu, 5 bin dolar bozdurarak makbuzunu getiren çiftlerin düğününde ücretsiz sahne alacak.

Grup sözcüsü Ahmet KurtCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu hafta yaptığı çağrı üzerine harekete geçtiklerini belirterek, özellikle sosyal medyada da gündeme gelen "Dolarını boz" kampanyasına katkı vermek istediklerini söyledi.

Kurt, kendilerinin de aşığı oldukları Türkiye ve Türk milleti için harekete geçtiklerini vurgulayarak, "Biz de bu kampanyaya kayıtsız kalmayarak dahil olmak istedik. Diğer iki arkadaşımızla konuştuk. Biz de 5 bin dolar bozdurup makbuzunu getiren bir çiftin düğününde ücretsiz sahne alacağız. Ekonomimize ve devletimize sahip çıkmak görevimizdir." ifadesini kullandı.

Grubun ayrıca kampanyayı konu alan bir parçaları da bulunuyor. Kurt ve grup üyeleri Muhammed Dikçal ve Mehmet Ali Er'in birlikte kaleme aldıkları şiirde, "Sahip çıkalım vatana, Huzur ver ecdat atana, Döviz doların satana, Yardımı gönder Allahım" şeklinde ifadeler yer alıyor.

Konyalı esnaftan dolarını bozdurana "etli ekmek" hediye

Konya'da üç esnaf, dövizdeki artış üzerine ülke ekonomisine katkı sağlamak için dolar bozduranlara çeşitli ikramlarda bulunuyor.

Merkez Karatay ilçesi Mengüç Sokak'taki etli ekmek fırını sahibi Hikmet Çetiner, 500 dolar bozdurana Konya'nın yöresel yiyeceği etli ekmek ikram ediyor.

Kültür Park'taki tatlıcı Servet Erdem ise tezgahına astığı, "Miktarı önemli değil Türkiye'miz için döviz bozdurduysanız, tatlı bedava" yazısıyla, döviz bozduranlara tatlı ikram ediyor.

Erdem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Dövizleri bozdurup Türk lirası ve altına yatırım yapmaları" yönündeki çağrısı üzerine, döviz bozduran herkese tatlı ikram etmeye başladığını bildirdi.

Kent merkezindeki büfe işletmecisi Mustafa Üveyik de döviz bozduranlara bardakta mısırikram ediyor. Dolar ve avroda oynanan oyunla Türkiye'yi ekonomik olarak sıkıştırmak isteyenlerin olduğunu dile getiren Üveyik, toplumun bu oyunu bozacağına inandığını aktardı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali