McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 04 Aralık 2016, Pazar 20:24 tarihinde eklendi. 754 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Verimli Isınma İçin Radyatörlerin Önü Açık Bırakılmalı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi, kışın ısınma giderlerinin en aza indirilmesi için önerilerde bulundu.
Verimli Isınma İçin Radyatörlerin Önü Açık Bırakılmalı  

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Edirne Şubesi Başkanı Aziz Avukatoğlu, yaptığı açıklamada, alınacak basit ve küçük önlemlerle büyük kazanımlar elde edilebileceğini söyledi.

Avukatoğlu, ısı verimliliğini sağlamak için radyatörlerde kullanılan termostatik vanalar sayesinde yüzde 10'a varan tasarruflar sağlanabileceğini ifade ederek, şunları kaydetti: 

"Kombi seçiminde evlerimizin büyüklüğüne göre özellikle yoğuşmalı, akıllı kombi seçmeliyiz. Bununla ilgili yapabileceğimiz bir önemli tasarruf da radyatörlerimize termostatik vanalar takmak. Radyatörlerin önünün açık olması da çok önemli. Çünkü termostatik vanalar yaklaşık 25 santimetre mesafedeki sıcaklığı ölçerek kombinin çalışmasına veya kapanmasına karar verir. Böyle bir durumda da odamız ısınmadan, sadece dolabımızı, koltuğumuzu veya eşyamızı ısıtırız ve randıman alamayız. Yakıt tasarrufunu bırakın aksine daha fazla yakıt yakmamızı sağlar. Aynı şekilde evimizin mantolamasının olması da iyi ısınma için önemli bir faktör."

Kombi ve radyatörlerin periyodik bakımlarının da yapılması gerektiğini aktaran Avukatoğlu, bakımı yapılmayan kombilerde kireçlenme oluşacağını sözlerine ekledi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali