McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 07 Aralık 2016, Çarşamba 21:43 tarihinde eklendi. 749 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bilgiye Ulaşırken Sanal Alemde Birçok Değer Kayboluyor"

Gittikleri her ilde yaygın eğitim kurumlarını ziyaret ettiklerini aktaran Orta, şunları kaydetti:
Bilgiye Ulaşırken Sanal Alemde Birçok Değer Kayboluyor  

"Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak sizleri çok önemsiyor, çalışmalarınızı görmek istiyoruz. İsteklerinizi, Bakanlık ve Genel Müdürlük bazında bunları şekillendirmeye çalışıyoruz. Bakıyoruz sınıfa adım atar atmaz yetişkin insanlar ayağa kalkıyor. Burada iki şey düşünmeliyiz bunu saygıdan mı yapıyorlar, yoksa eğitimcilerimiz bunu mu uyguluyor. Yaygın eğitim kurumlarında hedef kitlemiz yetişkinler. Bu konuda gerekli çalışmaları yapacağız. Gelecekteki yetişkin eğitim anlayışı, günümüzdeki sınıf anlayışından kurtularak sınıf dışı anlayışı gerçekleştirme eylemindedir. Eğitim, genel olarak çoklu ortamlar, konferanslar, internet, kitle iletişim araçları ile bireylere ulaştırılmaktadır. Ancak bu ortamlar günümüzdeki teknolojik yapıdan daha ileri seviyede olurken bireylerin birbiriyle tecrübelerini paylaşmalarını sağlayacaktır. Platform yetişkin eğitim alanında bu paylaşımlara fırsat sunar. Bilişim teknolojide gelişen gelişmelerle insanlar arasındaki iletişimde hızlanmıştır."


Bilgiye ulaşırken sanal alemde birçok değerin kaybolduğuna dikkat çeken Orta, yaygın eğitim kurumlarının teknolojinin hızını kullanarak çağın gereklerini yakalaması gerektiğini ifade etti.


Orta, "Bunu yaparken özverilerimizi, kültürümüzü ve değerlerimizi kaybetmeyeceğiz. Platform sizlerin desteğiyle yetişkinlerimize ve özellikle yetişkin eğitim sağlayan öğrencilerimize daha kaliteli, güncel, onların öğrenmelerini destekleyecek içerikler sunacak. Ülkemizin değişik yerlerinden gelecek haber, etkinlik, makale, kaynak, rapor gibi paylaşımlarla onlara ve tüm Avrupa ülkelerine, ülkemizdeki yetişkin eğitim kalitesini yansıtacak." ifadelerini kullandı.


İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ise amaçlarının farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini ve sosyo-kültürel gelişimlerini sağlamak olduğunu belirtti.


Çalıştaya, İstanbul, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale'den öğretmenler katıldı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali