McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 28 Aralık 2016, Çarşamba 03:30 tarihinde eklendi. 4056 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KARADEDELER OLAYI SON DURUM video

Åzoka hazir olun Kupürlerde okunan yazılar arasında “K....ilinin L....ilçesinin D....köyü” cümlesi dikkatlerden kaçmamış. Yapılan araştırmalarda; Türkiye’de K harfi ile başlayan illerden, L ile başlayan ilçesi olan tek şehrin Kırklareli olması, kupürlerde bas harfi hariç üstü karalanmış köyün de, harf sayısının kapladığı hacim göz önüne alındığında Davutlu olarak tespit edilmesi söylentileri destekler nitelikteydi
KARADEDELER OLAYI SON DURUM video Geçtiğimiz yıllarda yayınlanan Karadedeler olayi Kırklareli Lüleburgaz Ilçesi Davutlu Köyü’nde gerçekleştiği yorumlanınca ipin ucu yayınlandığı günden buyana iyice kaçtı.

 

Sosyal paylaşım sitelerinde yayınlandığı günden bu güne film tartışılırken, diğer yandan köyün Davutlu olduğuna dair yorumlar çoğalmış. 2011 yılından bu güne Film şirketinden hiç bir açıklama yapılmayınca köy meraklıların ve maceracıların istilasına uğramış durumda. 2011 yılında Filme konu olan 1989 yıllarda olduğu iddia edilen olayda ve o dönem görevde olan Davutlu köyü Muhtarı Ali Osman Karagöz, köylerinde Kara dedeler Olayı diye bir olayın ne o yıllarda olduğunu ne de daha öncesinde, ne de daha sonrasında yaşanmadığını ifade etmiş köy halkının mağdur olduğunu ifade etmişti.

 

Her şey internet ve televizyonlarda “Åzoka hazir olun” sloganıyla başladı. Yaklaşık bir dakika süren fragmanda, amatör bir çekim ağaçlık bir mekan bir çocuğun korku dolu çığlıkları Filmin ikinci fragmanında yeralan görüntülerde bazı gazete küpürleri gösteriliyor ve burada şahıs ve yer isimlerinin bas harfleri kalacak şekilde sansürlendiği gözleniyordu.

 

Kupürlerde okunan yazılar arasında “K....ilinin L....ilçesinin D....köyü” cümlesi dikkatlerden kaçmamış. Yapılan araştırmalarda; Türkiye’de K harfi ile başlayan illerden, L ile başlayan ilçesi olan tek şehrin Kırklareli olması, kupürlerde bas harfi hariç üstü karalanmış köyün de, harf sayısının kapladığı hacim göz önüne alındığında Davutlu olarak tespit edilmesi söylentileri destekler nitelikteydi.

 

Film Değil Belgesel Film’in konusuna gelince. Film şirketi kendi basın bülteninde de belirttiği filmin konusunu, yaşanmış olaylar ve gerçek görüntülerden oluştuğu seklinde piyasaya tanıtmış.1989 yılında bazı gazetelerde bir köyde saat 17:00’dan sonra korkudan kimsenin sokağa çıkamadığı; bu süreçte köyde metafiziksel varlıkların yani cinlerin yer aldığı öne sürülünce İstanbullu bir gazetecinin, kamerasıyla birlikte olayın aslını araştırmak üzere köye gittiği, köyde 15 gün konakladıktan sonra kamerayı 14 yasında bir çocuğa bıraktığı, çocuğun kayıta devam ettiği, ancak daha sonra çocukla birlikte başka kişilerin de cesetlerinin bulunması üzerine gazetecinin jandarma tarafından gözaltına alınarak sorgulandığı, serbest kaldıktan sonra da elbiselerinin bulunmasına rağmen kendisinin kayıp olduğu ve beraberinde yaşanan ilginç olaylar dizisi neticesinde, film şirketinin eline geçen görüntülerin derlenerek bir belgesel-film hazırlandığı ifade edilmişti.

 

Yapımcı şirket ayrıca basın bülteninde belgesel-filmin hazırlığının 2 yıla yakın sürdüğünü, çeşitli engellerle karşılaştıklarını konuya asla ticari gözle bakmadıklarını ve 3 adet VHS kasette yaralan gerçek görüntülerin derlenmesiyle bu filmin ortaya çıktığını belirtmişlerdi. Olayın geçtiği tarihlerde basına açıklamada bulunan Ali Osman Karagöz “Yaşım 61. 86 yaşında amcam vefat etti. Böyle bir olayı da ne yaşamıs, ne duymuş Köyümüzde Karadedeler Olayi filminde gerçek olduğu iddia edilen olay ve görüntülerin hiç birisi yaşanmamış” Ben 1984’te muhtar oldum. Yani 1989’da da muhtardım ve köydeydim. Daha önce de böyle bir olay duymadım demişti.





2011 yılında gösterime giren filimden sonra ismi geçen köy bu gün bile hala sosyal medyada güncelliğini koruyan ve birçok paylaşım sitesinde Karadedeler olayının geçtiği köyde izinsiz gizli çekimler yapılarak gerçek dışı görüntülerin yayınlandığı gündem ve kamuoyu oluşum süreci ile birlikte birçok sorun ve tehlikeyi de beraberinde getirmekte olup köy halkı Kara dedelerden değil izinsiz çekime gelenlerden dolayı dışarı çıkamaz oldu

 

Muhtar Cevdet Ayaz ile konuyu görüştük

 

Bugün 35 hane olan köyde 250 kişinin yaşadığını köy halkının hayvancılık ve inşaatçılık ile uğraştığını azda olsa tarım ile uğraşanların olduğunu ifade eden muhtar Cevat Ayaz boş gibi görünen evlerin tapularının olduğunu ve birçoğunun satın alındığı ve imarlı olduğu belirtti.

 

Sosyal medyada o boş diye gösterilen evlerin , içlerinde üç harfli cinlerin olduğu iddia edilen ve gösterilen yerlerin taşımalı sistemden dolayı boşaltılan okulları olduğunu,kimsenin olmadığı terk edilmiş atıl durumda diye gösterilen muhtarlık binasının aslında faaliyette olduğu söyledi

 

Köylerine farklı illerden gelen ve köyde çekim yapan macaperest gençlerin olduğunu ve bu görüntülerin gerçeği yansıtmayan söylemlerle birlikte harmanlanarak çekim yaptıklarını ifade eden muhtarımız geçen dul bir komşumuzun evinin önünde ellerinde fenerlerle gezerek çekim yaptıklarını ve kadının korkudan evi terk ettiğini belirten muhtar Ayaz ben Yirmi yıldır bu köyde yaşıyorum ne öncesi ne sonrasında böyle bir olay yaşanmamıştır köy olarak zor durumdayız kaymakamlıktan bu konu ile ilgili yardım talep edeceğim dedi.

 

Köyümüze gecenin bir saatinde minibüslerle gelenler var ışığı yanmayan evlere girmeye çalışıyorlar bahçelerde dolaşıyorlar, gecenin bir saatinde kendi evinizin önünde bahçenizde dolaşan ellerinde ışık suratınıza çakan ve sizi fark ettiğinde kaçan,ellerinde bıçak silahlarla dolaşan birilerini siz görseniz ne yaparsınız

 

 

Adamların ellerinde silah,lamba, çakarak gecenin karanlığında bahçelerimizde evimizin önünde dolaşıyorlar,koşuyorlar,bağırıyorlar olası bir facia yaşanabilir, köyü kamara ile donattık fakat plakalarını alıp jandarmaya veriyoruz bu konuyu kaymakamımızla da görüşe cem dedi.

 

Gece köy halkından biri elinde fener ve silah ile dolaşan birine ne oluyor deyip korkuyla birini o karanlıkta vursa ne olacak

 

Evet köyde boş binalar var fakat durumu kötü olanlar göç etmiş göç ederken burada kalan yakınlarına o binaları evleri satmışlar, o evlerden bir kısmını durumu iyi olan çevre köydekilerden alanlarda var,

Şimdi bu gelenleri ’de anlamıyorum filimde peyzaj, mimari yapı, coğrafik şekil, bitki örtüsü gibi konulara dikkat etseler Davutlu Köyü ile hiç bir benzerlik olmadığını görecekler, bir yalanın arkasına gelmesinler.

 

video seyretmek için tıklayınız

Yazdır Paylaş
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali