McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 09 Ocak 2017, Pazartesi 20:38 tarihinde eklendi. 493 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Mahsun Kırmızıgül'e tepki çığ gibi

Mahsun Kırmızıgül'e tepki çığ gibi
Mahsun Kırmızıgül'e tepki çığ gibi

Önceki filmlerinde FETÖ propagandası yapan Mahsun Kırmızıgül, bu kez yeni filminde hedefe şalvarlı, cübbeli insanları koydu.

Şarkıcılıktan yönetmenliğe geçen Kırmızıgül, 'New York'ta Beş Minare' ve 'Mucize' gibi filmleriyle FETÖ terör örgütü elebaşı Gülen'in propagandasını yapmıştı.

Mahsun Kırmızıgül, FETÖ'yle yakınlaşmasının ardından kariyerinin başında mesafeli yaklaştığı PKK'ya destek vermeye çalışan açıklamalar yapmıştı. Kırmızıgül, Hendek operasyonunda bölgedeki Kürtlerin hayatını felç eden terör örgütü PKK’yı değil devleti suçladı.

 

SIRADA İSLAMA HAKARET Mİ VAR?

Kırmızıgül’ün son filmi ‘Vezir Parmağı’da farklı bir amaca hizmet ediyor. İslam’a hakaretlerle dolu olduğu iddia edilen filmin yayından kaldırılması için seyirciler sosyal medya üzerinden harekete geçti. Kampanyayı şu ana kadar 43 bin kişi imzaladı.

Change.org sitesinde düzenlenen imza kampanyasında “İçeriğinde şalvarlı, cübbelileri, çarşaflı hanımları iğrenç gösteriyorlar. İnsanlara kötü tanıtıyorlar. Dine saldırıdır. Mahsun Kırmızıgül’ü kınıyorum. Vezir Parmağı isimli filmin kalkmasını istiyorum” ifadeleri yer alıyor. Kampanyanın muhatapları ise RTÜK ve BİMER olarak belirlendi.

‘REZİL FİLMİ İSTEMİYORUZ’

Fragmanı yayınlanan filmde Osmanlı, Kur’an’ı Kerim’de tarif edilen helak edilmiş kavimlere benzer resmediliyor. Ayrıca filmde Osmanlı İmparatorluğu adına hamalların savaşması da tartışma konusu oldu. Gelen tepkiler arasında dönemin en büyük ordularından birine sahip olan Osmanlı’nın ‘hamallardan’ oluşan bir orduya ihtiyacının olamayacağı, bu detayın sadece Osmanlı ordusunu zayıf göstermek amaçlı bir mesaj olduğu vurgulandı.

Sosyal medyada film için “İslami kıyafetler içerisinde, şalvar, cübbe, çarsaf vs kıyafetlerle kura çekiliyor. Kim kime çıkarsa birbirleriyle bir geceliğine birlikte olunuyor.” Mesajlarıyla imza kampanyasına destek çağrısı yapıldı.

İŞTE O KADRO!

Kırmızıgül’ün hakaretlerle dolu filminin kadrosundaki isimler ise dikkat çekici. Oyuncu kadrosunun büyük çoğunluğu Gezi eylemlerinde ön saflarda bulunan isimlerden oluşuyor.

Vezir Parmağı filmininde başroldeki Mahsun Kırmızıgül’e Ali Sürmeli, Selim Bayraktar, Peker Açıkalın, Orçun Kaptan, Levent Sülün, Rana Cabbar, Metin Yıldız, Talât Bulut, Altan Erkekli, Cihat Tamer, Nuri Alço, Muhammed Cangören, Hayrettin Karaoğuz, Yasemin Yalçın, Gülben Ergen, Ece Uslu, Derya Şensoy, Meral Çetinkaya, Aydan Burhan, Güner Özkul Fatoş Seymen, Suna Selen ve Defne Yalnız eşlik ediyor.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali