McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 09 Ocak 2017, Pazartesi 20:44 tarihinde eklendi. 725 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

'Küçük Kandil’ yerle bir edildi

'Küçük Kandil’ yerle bir edildi
 'Küçük Kandil’ yerle bir edildi

Terör örgütü PKK’nın ’Küçük Kandili’ olarak da adlandırılan Diyarbakır’ın Lice, Kulp, Hazro, Kocaköy ve Hani ilçeleri kırsalında, örgüte son bir yıl içerisinde tarihin en büyük darbesi vuruldu. Genelkurmay Başkanlığı ve Diyarbakır Valiliğinin yaptığı açıklamalardan derlenen bilgilere göre, söz konusu bölgede son bir yıl içerisinde 26 kez sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bazı yasaklar günü birlik konulurken, bazı yasaklar günlerce sürdü. Yasakların ilan edilmesiyle birlikte bölgede başlatılan operasyonlarda, bir taraftan örgüt mensupları etkisiz hale getirilirken, diğer taraftan sığınaklar yerle bir edildi. Bölgede aralarında, İçişleri Bakanlığının “Aranan teröristler” listesinde de bulunan üst düzey örgüt yöneticileri, bölge sorumluları, bombacıları ve keskin nişancılarının da bulunduğu yaklaşık 100 örgüt mensubu öldürülerek ya da yakalanarak etkisiz hale getirildi. Çeşitli suçlardan aranan onlarca şahıs da yakalanarak, gözaltına alındı.

Bölgedeki operasyonlarda, tonlarca patlayıcı yapımında kullanılan malzeme, onlarca bomba yüklü araç ve bombalı saldırıda kullanılacağı değerlendirilen araç ve el yapımı patlayıcı da bulunarak, olası saldırılar önlendi. Ağırlıklı olarak askerin gerçekleştirdiği zaman zaman da polis ve korucuların destek verdiği operasyonlarda PKK’nın finans kaynağı olan uyuşturucu bataklığı da büyük ölçüde kurutuldu.

ÜST DÜZEY ÖRGÜT YÖNETİCİLERİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İşte, Lice, Kulp, Hazro, Kocaköy ve Hani kırsalında gerçekleştirilen operasyonlar ve sonuçlarından bazıları:

7 Ocak: Lice kırsalındaki operasyonda PKK’nın bölge sorumlusu M.A. yakalanarak, tutuklandı.

18 Mart: Hani ilçesi Hükümet Konağı yakınlarında Çanakkale Zaferinin Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü programında patlatılması planlanan

3 adet tüp içinde 150 kilogram patlayıcı madde bulunan araç ele geçirildi.

2 Nisan: Kocaköy kırsalında, Bağlar’da 7 polisin şehit olduğu, 15 polis ve 12 sivilin yaralandığı bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında, aracı olay yerine bırakan ve daha sonra polis servisinin yaklaşmasıyla birlikte uzaktan kumanda ile patlattıktan sonra kaçan PKK’lı terörist yakalandı.

5 Nisan: Lice’de PKK’nın bombacısı öldürüldü.

28 Nisan: Lice ve Kocaköy kırsalındaki 3 farklı bölgede toplam bin 220 kilogram amonyum nitrat ve tüplerle güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı ele geçirilerek, imha edildi.

4 Nisan: Lice’de Özel Kuvvetlerin katılımıyla düzenlenen operasyonda 9 terörist öldürüldü.

15 Nisan: Silvan, Hazro ve Kulp kırsalında 15 terörist öldürüldü, 1 terörist yakalandı.

4 Mayıs: Lice kırsalında düzenlenen geniş kapsamlı hava destekli operasyonda 2’si örgütün bombacısı 10 terörist öldürüldü. Öldürülen teröristlerden Ahmet Talva’nın turuncu listede arandığı ve bölge sorumlularından olduğu ortaya çıktı.

4 Haziran: Lice’de 13 PKK’lı terörist öldürüldü.

19 Haziran: Lice’de 5 terörist öldürüldü.

21 Haziran: Lice’de, sansasyonel eylem planlanan 1 ton bomba yüklü minibüs ele geçirildi.

24 Haziran: Lice’de 8 milyon 500 bin TL değerinde kamu arazisine ekili 424 bin 300 kök Hint keneviri, Hazro’da ise 373 kilogram esrar ele geçirildi.

25 Haziran: Lice’de cam kavanoz içerisinde aktif halde piller ile güçlendirilmiş ateşleme düzenekli büyük mutfak tüpleri ile tuzaklanmış el yapımı patlayıcı ve 300 kilogram patlamaya hazır amonyum nitrat ele geçirildi.

UYUŞTURUCUYA BÜYÜK DARBE

26 Haziran: Lice kırsalındaki 23 köyde yapılan geniş kapsamlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, bir terörist yakalandı, 2 el yapımı patlayıcı imha edildi. Aynı bölgede sürdürülen operasyonda, çok sayıda silah ve mühimmatın yanı sıra 120 adet el yapımı patlayıcı bulundu.

27 Haziran: Lice, Hazro ve Kocaköy’ün 39 köyüne yayılan operasyonda 2 terörist yakalandı.

28 Haziran: Lice kırsalında 12 şüpheli gözaltına alındı, 6’sı tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Ayrıca, güvenlik kuvvetlerine eylem yapmak amacıyla döşenmiş vaziyette 4 farklı alanda toplam 4 adet 12 kilogramlık büyük tüp, 3 adet 2 kilogramlık küçük tüp, 3 adet 1 kilogramlık 100 gram C4 ve 900 gram amonyum nitrat içeren el yapımı patlayıcı ele geçirilerek, imha edildi.

29 Haziran: Lice ilçesinde 6 terörist silah ve mühimmatlarıyla birlikte yakalandı.

23 Haziran-1 Temmuz: Lice, Hazro ve Kocaköy kırsalındaki 39 köyde 24 tabur askerin yanı sıra polis ve korucuların katılımıyla 23 Haziran’da başlayan hava destekli operasyonda örgütün finans kaynağı çökertildi. Operasyonda, 43 milyon 920 bin kök kenevirin yanı sıra 5 ton 344 kilogram toz ve 3 ton 44 kilogram kubar esrar ele geçirildi. Ele geçirilen kenevirlerden yaklaşık 878 ton 400 kilogram esrar elde edilirken, piyasa değerinin 11 milyar 250 bin TL olduğu öğrenildi. Ayrıca, uyuşturucu ekili 522 alanın imha edildi. Çeşitli suçlardan aranan 237 kişi gözaltına alınırken, 23’ü tutuklandı.

1 Temmuz: Lice kırsalında gerçekleştirilen operasyonda, 2’si ölü olmak üzere 4 terörist ele geçirildi. Öldürülen teröristlerden Mervan Erdem’in PKK’nın sözde orta saha ve şehir yapılanması sorumlusu olduğu belirlendi.

2 Temmuz: Lice kırsalında PKK’nın en büyük sığınaklarından biri ele geçirildi. 250 metrekare genişliğinde, 4 odalı, banyo ve mutfağı olan sığınakta 20’si büyük olmak üzere 30 el yapımı patlayıcı ile yüklü miktarda yaşam malzemesi ve 300 adet örgütsel doküman bulundu. Aynı gün örgütün ikinci büyük sığınağı da ele geçirildi. 6 bölümden oluşan sığınakta 6 adet düzenekleri hazırlanmış el yapımı patlayıcı amaçlı küçük tüp, 13 adet patlayıcı yapmak için büyük tüp ve çok sayıda düzenek bulundu. Ayrıca, 1 terörist öldürüldü, 2 işbirlikçi de yakalandı.

21 ARAÇ ELE GEÇİRİLDİ

3 Temmuz: Bingöl, Kulp ve Lice arasında yer alan Şenyayla bölgesinde teröristlerce kaçırılan ve bomba yüklü araçla saldırı eylemlerinde kullanılacağı değerlendirilen lüks modeller dahil olmak üzere toplam 21 araç bulundu. Ayrıca 23 Haziran’da başlatılan 3 Temmuz’da sona eren operasyon çerçevesinde ele geçirilen uyuşturucu miktarı 67 milyon 605 bin kök kenevir ve 15 bin 414 kilogram kubar ile toz esrara ulaştı. Söz konusu tarihlerde 20 ton amonyum nitrat ile 64 el yapımı patlayıcının bulunarak, imha edildiği açıklandı. Teröristler tarafından kullanılan 43 sığınak ve mağarada içerisindeki yaşam malzemeleriyle birlikte imha edildi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali