McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 30 Ocak 2017, Pazartesi 18:03 tarihinde eklendi. 856 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Edirne kurtarılmadan İstiklal Mücadelesi bitmez”

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “İlk Mecliste Edirne’nin iki Milletvekili vardı. İnönü ve Karabekir. Onlar, ‘Edirne kurtarılmadan, İstiklal Mücadelesi bitmez” demişlerdi”
“Edirne kurtarılmadan İstiklal Mücadelesi bitmez”

Edirne’ye bir dizi temaslarda bulunmak üzere gelen   Milli Savunma  Bakanı Fikri Işık, Edirne ile ilgili çok  önemli bir saplama yaptı. Edirne Valiliğinde, Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Milletvekili Rafet Sezen ile birlikte bürokratlar tarafından karşılandı. Karşılamadan sonra Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Işık, daha sonra makamda basının sorularını cevapladı.

“EDİRNE ÇOK ÖNEMLİ BİR KENT”

Edirne’nin önemine değinen Bakan Işık, “Osmanlıya Başkentlik yapmış, Tarihin her döneminde çok önemli merkez olma özelliğini korumuş, günümüzde ülkemizin önemli kültür ve medeniyet şehirlerinden olan Edirne’ye  Milli Savunma Bakanı olarak  ilk defa geliyorum. Edirne’de Bakanlığımıza ait konuları değerlendirme fırsatımız olacak. Milli Savunma Bakanı olunca, Edirne’nin gerek Osmanlı döneminde gerek Kurtuluş savaşında, gerekse Cumhuriyet döneminde bizim açımızdan çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulamam lazım. Osmanlı’nın ikinci Başkenti ve yaklaşık 100 yıl başkentlik yapıyor. Mimar Sinan’ın şaheseri olan Selimiye Edirne’de. Muhteşem bir şehir. Batının karanlıklar içinde yüzerken, müzik  ve su ile tedavi yapılan merkezin olduğu bir şehir. Askeri açıdan da bizim çok önem verdiğimiz, Türkiye’nin batı sınırını ihtiva eden bir şehir. Biliyorsunuz, ilk Mecliste Edirne’nin çok önemli iki milletvekili var. İsmet İnönü ve Kazım Karabekir. Aslında Edirne milletvekili olmalarını istemelerinin en önemli nedeni, o zaman Edirne’nin henüz kurtuluşu gerçekleşmemiş. Edirne kurtarılmadan İstiklal mücadelesi bitmez diyerek, kendi arzuları ile Edirne’den milletvekili olmuşlar. Böylesine önemli bir tarihe sahip Edirne’de bulunmaktan  mutluluk duyuyorum” dedi.

“EDİRNE’NİN HAYRINA KARAR ALINACAKTIR”

54. Mekanize Tümeninin, Tugay’a döndürülmesi  ve boş olan lojmanlarla ilgili soruyu cevaplayan Bakan Fikri Işık, “  Türkiye genelinde Askeri birliklerle ilgili yeni bir çalışma var. Bu sadece Edirne’ye mahsus olmayacak. Edirne’deki lojmanlar ile ilgili olarak da görüşmeler yapacağız. Tabii yeni yapılanmada Edirne’nin menfaatleri konusunda çalışma yapacağız.

Tümende Tugaya indirilmesi konusu sadece Edirne ye mahsus değil, Türk Silahları Kuvvetlerinin konuşlandırılmasında alınan bir karar. Yeni bir karar yapılanma çalışması bittikten sonra alınacak. Bu konularda Edirne’nin hayrına olan, doğru olan adımları atmaya çekinmeyeceğiz ve bir çözüm geliştireceğiz. Lojmanların nasıl değerlendirileceği konusunda yapacağız toplantılar sonrası karar vereceğiz” dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali