McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 30 Ocak 2017, Pazartesi 18:07 tarihinde eklendi. 739 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Dışa bağımlılığı bitireceğiz”

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “ savunma sanayinde dışa bağımlığı bitireceğiz ve ilk uçağımızı 2023 yılında uçuracağız” dedi
“Dışa bağımlılığı bitireceğiz”

Edirne ziyaretinde önemli açıklamalar yapan Bakan Işık, savunma sanayinde dışa bağımlığı bitirmek için çalıştıklarını söyledi. Yunanistan’ın kaçakları iade etmemesini sıkıntılar yaşatacağını ve komşuluk ilişkilerinin zayıflayacağının altını çizen Bakan Işık, “Alınan karar siyasidir” dedi. Savunma Sanayi konusunda açıklama yapan Bakan Işık, “Savuma Sanayi Türkiye gibi bir ülke için olmaz ise olmaz. Türkiye güçlü insan yapısını Savunma sanayi ile birleştirirse ederse, o zaman Türkiye kendi savunmasında  çok rahat ederiz. Çok nitelikli insan kaynağı yanında, güçlü bir savunma sanayi bizim için ekmek kadar, su kadar önemlidir.Son yıllarda yaşadığımız olayları görüyoruz. Zamanında aldığımız silahları kullanamadık, alınan silahlar teröristlere karşı kullanmamızı yasakladılar. Ambargoları unutmadık. Savunma Sanayinde dışa  bağımlılığı en aza indirmek zorundayız. Görevi devraldığımız 2002 yılında yerlilik oranı yüzde 24 ve niteliği çok düşük. Şu anda yerlilik oranı yüzde 60 ve niteliği çok yükseldi. Bunu yeterli görmüyoruz. Hedefimiz yüzde 80 yerlilik oranına sahip olmak. Kritik teknolojilere sahip olmak. Pek çok projeyi sürdürüyoruz. Kendimize ait bir milli savaş uçağı yapmak için çalışıyoruz. İlk uçağımızı 2023 yılında uçurmak istiyoruz. Tabii bu aşamalarda tüm teknolojileri kullanarak çalışmaları titizlikle yapacağız. Bu gün Savunma sanayi için gerekli finans var ve bunu kullanacağız. Bu gün pek çok alanda yerlileştirmek ve millileştirmek için çalışıyoruz” dedi.

“YUNANİSTAN’IN KARARI SİYASİDİR”

Helikopter ile Yunanistan’a kaçan FETÖ üyelerinin iade edilmemesini eleştiren Bakan Işık “Karar siyasidir. Bunların terörist sayılması için daha başka ne yapmaları gerekiyor. Yunanistan ile komşuyuz ve iyi komşuluk için bu teröristleri iade etmemelerinin izahı olamaz. Bu karar  yargı kararı değil, siyasidir ve gözden geçirilmelidir. Terör ile mücadelede küresel işbirliği şarttır. Yılanla çuvala girilmez. Biz iyiniyet çerçevesinde kararın yeniden gözden geçirileceğini umuyoruz, Tabii kararda ısrar edilirse, ilişkilerimizi gözden geçireceğiz. Bunların bir an  önce iade edilmesi ve yargı önüne çıkarılmasıdır. Bu gün kadar hiçbir teröristi iade etmediler ama bu bir adım olur ve iyi komşuluk ilişkilerimiz zarar görmez.” dedi.

“ÖNEMLİ SONUÇLAR DOĞURACAKTIR”

Almanya’da iltica talep edenlerle ilgili olarak  Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Asker demeye ağzımın varmadığı 40 kişi iltica talebinde bulunmuş. Alman yargısının ve Alman makamlarının bunu çok dikkatli değerlendirmesi ve iltica taleplerini kabul etmemesi gerekiyor. Türkiye’de darbeye teşebbüs etmiş bir yapının  mensubu olduğu iddia edilen kişilerin Almanya tarafından himaye edilmesi, Almanya gibi, Türkiye ile hem siyasi hem ekonomik hem sosyal ilişkileri çok güçlü olan bir ülke için kabul edilemez. Ve bu çok önemli sonuçlar doğuracak bir sonuç olur. Tüm Dünyaya çağrımız terör konusunda Türkiye ile işbirliği yapılmasıdır. Türkiye yalnız bırakılmamalıdır. Yarın kendileri de yalnız kalırlar. Almanya’dan isteğimiz, kesinlikle bu kişilerin iltica taleplerinin kabul edilmemesidir.” Dedi.

Bakan Işık, Valilik ziyaretinde  sonra 54. Mekanize Tugay Komutanlığını ziyaret ederek, Tuggeneral Salim Afgün ile görüştü. Bakan Işık, Askeri tören ile karşılandı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali