McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 31 Ocak 2017, Salı 13:44 tarihinde eklendi. 948 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kanada mültecileri ülkeye almak için sınava tabi tutuyor

Türkiye'de 3 milyon, Lübnan'da 1 milyon mülteci yaşıyor
Kanada mültecileri ülkeye almak için sınava tabi tutuyor Kanada'ya ilk mülteci kafilesinin gittiği Aralık 2015'te gündemde çokça yer alan "Kanada mültecileri havalimanında karşıladı" şeklindeki haberler bu saldırının ardından yeniden gündeme geldi. 3 milyon mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye ve 1 milyondan fazla mülteciye kapılarını açan Lübnan'ı görmezden gelen bazı çevreler, Kanada'nın ev sahipliği üzerinden sosyal medyada imaj çalışması yapıyor.Kanada'nın Quebec şehrinde dün bir camiye silahlı saldırı düzenlendi. 40 kişinin camide namaz kıldığı sırada düzenlenen saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Kanada Başbakanı Justin Trudeau bir gün önce sığınmacılara çağrı yaparak, "Ülkemize gelebilirsiniz" demişti.

Türkiye'de 3 milyon, Lübnan'da 1 milyon mülteci yaşıyor

Kanada'da mülteciler ülkeye 'puanlama sistemi' ile ülkeye alınıyor. Mültecilerin kabul edilmesi için bu değerlendirmeden en az 75 alması gerekiyor.

2011'de başlayan Suriye iç savaşı ile dünyanın en büyük mülteci krizi patlak verdi. Kanada, kapılarını ilk olarak savaştan 4 yıl sonra, 2015'te mültecilere açtı. Kanada'nın mültecileri ülkeye almasının ise bazı şartları var. Mültecilere yönelik "Puanlama sistemi" uygulanıyor. Buna göre, mültecilerde iyi bir eğitim, uzmanlaştıkları bir alan, yabancı dil bilmeleri gibi şartlar aranıyor. Kanada'nın mültecileri ülkesine kabul etmesi için, bu değerlendirmeden en az 75 puan alması gerekiyor. Kanada hükümeti, geçtiğimiz yıl 25 bin Suriyeli mülteciyi ülkeye alma vaadinde bulunmuştu. Şuan Kanada genelinde 17 bin mültecinin bulunduğu belirtiliyor.Kanada'daki mülteci sayısı 17 bin




Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali