McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 10 Şubat 2017, Cuma 13:51 tarihinde eklendi. 1449 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Trakya Akademi Spor Kulübünden Büyük Başarı

Trakya Akademi Spor Kulübü'nün altyapı sporcularından büyük başarı geldi.
Trakya Akademi Spor Kulübünden Büyük Başarı Şampiyonaya takım halinde katılan kulüp sporcularından Rabia Çolak 27 kg'da Avrupa 3'üncüsü, Muhamed Ali Demir 40 kg'da ve Hilal Şengün de 30 kg Avrupa 5'incisi oldu. 
Avrupa Taekwondo Birliği'nin (ETU) ile Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun birlikte organize ettikleri 3'üncü Minikler Avrupa Taekwondo Şampiyonası 12 ülkeden 200 sporcunun katılımı ile 3 - 5 Şubat tarihlerinde Antalya'nın Belek ilçesinde yapıldı.  

 

 
Trakya Akademi Spor Kulübü'nün alt yapısından yetişen sporcularla ilk kez katıldığı resmi turnuvada Rabia Çolak 27 kg'da Avrupa 3'üncüsü, Muhamed Ali Demir 40 kg'da ve Hilal Şengün de 30 kg Avrupa 5'incisi olurken Göktuğ Akkoç, Talip Enes Sinecikli ve Yiğit Kartal ise Ukraynalı rakiplerine yenilerek turnuvaya veda etti.

 


Trakya Akademi Spor Kulübü Başkanı Murat Tertibim, Avrupa şampiyonası sonrası yaptığı değerlendirmede 2015 yılında kurulan kulübün 2016 mart ayından sonra resmi turnuvalara transfer sporcularla katılmaya başladığını ifade etti. Tertibim; “Bu sporcularımızla Edirne Taekwondosuna damga vurmaya başlamıştık. 2017 yılıyla birlikte kulüp alt yapımızdan yetişen sporcularla ilk turnuvamıza katıldık. İlk katıldığımız turnuva Avrupa minikler şampiyonası olması itibari ile bizler için çok önemliydi. Avrupa şampiyonasına katılan sporcularımız Edirneyi ve Türkiye'yi temsil ederek büyük bir başarıya imza attılar.17 sıklette toplam 68 madalya dağıtılıken bunların 30 tanesi Türkiye adına yarışan sporcular aldı ve Türkiye de turnuvadan takım halinde birincilikle ayrıldı” dedi. 

 


Kulüp olarak hedefleri olan ulusal ve uluslararası başarıyı daha ilk turnuvada elde etmeye başladıklarına değinen Tertibim; “Ben ve çalışma arkadaşlarım Selçuk Rei, Onur Eriş, Sercan Sarısakal, geçmişte görev yaptığımız kulüplerde başarıya alışık hedefi olan sporcular yetiştirdik.

 

Aynı başarıyı yeni kulübümüzde de devam ettirmek bizim için gurur verici. Bu turnuvada görev yapan 6 sporcumuzdan 4 ü daha önce yaptığımız ve hala yenileyerek devam ettirdiğimiz 'Spora Bir Adım' projesiyle spora başlayan çocuklarımızdır. Bu da bu tür projelerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor” diye konuştu.  

 


Tertibim ayrıca kendilerine güvenen kurum ve kuruluşlara da teşekkür ederek; “Bizlere güvenen kurum ve kuruluşlar, iş adamları ve amatör sporun her zaman yanında olan Edirne Belediyesi ve Edirne Belediye Başkanı Sayın Recep Gürkan ile Başkan Yardımcısı Sayın Çiğdem Gegeoğlu'na bizlere güvenip her zaman yanımızda oldukları için teşekkür ederiz.

 

Turnuvaya Edirne Belediyesi adına katılan Efe Can Tanrıkurt 2'nci, Naz Erol da 3'üncü olarak bizleri birkez daha gururlandırmışlardır. Onları da bu vesile ile tebrik ediyorum. Bundan sonra da çalışmalarımızı arttırarak devam edeceğiz. Hedeflerimiz arasında milli takımımıza daimi görev yapabilecek sporcular yetiştirmekle birlikte antrenörlerimizin milli görev almaları için elimizden geleni yapmak olacak” dedi. 

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali