McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 10 Şubat 2017, Cuma 14:27 tarihinde eklendi. 1106 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

DP Referandum Kararını Verdi “Hayır”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, MHP’li muhalif vekillerden oluşan heyeti kabul etti
DP Referandum Kararını Verdi “Hayır”

 

 

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, MHP’li muhalif vekillerden oluşan heyeti kabul etti

 

“Genel İdare Kurulumuz oybirliğiyle ‘hayır’ kararı almıştır”

 

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tabiriyle dünya 5’ten büyüktür. Ancak unutulmamalıdır ki Türkiye de Recep Tayyip Erdoğan’dan büyüktür”

 

“Kime karşıt olduğumuzdan çok neye taraf olduğumuz önemli”

 

“Bir kişinin nefsinde bütün kuvvetleri toplamak gibi bir gayreti; tarihi geriye doğru akıtmak olarak değerlendiriyoruz”

 

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Bağımsız Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, MHP Kayseri Milletvekili  Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan,  MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan  ve Nevzat Bor’dan oluşan heyeti makamında kabul etti.

 

“Kime karşıt olduğumuzdan çok neye taraf olduğumuz önemli”

 

Genel Başkan Gültekin Uysal, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada Genel İdare Kurulu Toplantısında ‘hayır’ kararının oybirliğiyle alındığını ifade ederek şunları kaydetti:

 

“Öncelikle şahsımızda Demokrat Parti’yi ziyaret eden kıymetli milletvekilleri ve heyetinize teşekkür ediyorum.

 

Hakikaten Türkiye’nin en büyük ortak paydayı yakalamasını icap ettiren bugünde dar parantezlere hapsedilmeden,  kime karşıt olduğumuzdan daha çok, neye taraf olduğumuzun birinci derecede öneme haiz olduğu bir dönemden geçiyoruz.

 

Ülkemizin kurucu değerlerine, milletimizin dini, milli değerlerine, cumhuriyetimizin ve demokrasimizin değerlerine sahip çıkmak noktasında geçmişten günümüze taşıdığımız büyük geleneğimizin bize icbar ettiği noktada, Genel İdare Kurulumuz oybirliğiyle ‘hayır’ kararı almıştır.

 

“Demokrat Parti Milli Şeflik dönemine itiraz etmiş bir partidir”

 

Milli şeflik dönemine itiraz etmiş bir parti, bir hareket olarak bugün tarihin icbar ettiği noktada, yeniden bu anayasa değişiklik teklifiyle Türkiye’nin bir dayatmayla karşı karşıya bırakıldığını görüyoruz.

 

Türkiye’nin kendisine değişen dünya koşulları, yerel dinamikleriyle beraber mezcederek doğru bir rota tayin etmesi gereken bir dönemde, ne yazık ki durumun daha da karmaşık hale geleceğini görüyoruz.

 

“Tarihi geriye doğru akıtmaya çalışıyorlar”

 

Bir kişinin nefsinde bütün kuvvetleri toplamak gibi bir gayreti; tarihi geriye doğru akıtmak olarak değerlendiriyoruz. Bu devlet 140 sene evvel meşruti monarşiye geçmişti. Bugün aslında keyfi idarelerden anayasal düzen içerisinde, kademe kademe gelişmiş müzakereci demokrasi modeli dediğimiz, katılımcı demokrasi modeli dediğimiz modelleri Türkiye’nin gündemine alması gerekmektedir.

 

“Türkiye de Recep Tayyip Erdoğan’dan büyüktür”

 

Muhakkak ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tabiriyle dünya 5’ten büyüktür. Ancak unutulmamalıdır ki Türkiye de Recep Tayyip Erdoğan’dan büyüktür.

 

“Vatan savunmayı, kendilerini savunmanın bir yolu olarak benimsediler”

 

Ancak parlamenter demokrasimizin birtakım eksikliklerini kendi hayal ettikleri, Türkiye’nin riskleriyle beraber kendi risklerini eşitleyerek, vatan savunmayı kendilerini savunmanın bir yolu olarak benimseyenlere karşı milletimiz, vicdanıyla bütün olumsuzluklara rağmen hür ferasetiyle, derin tecrübesiyle tarihi yürüyüşüne devam etmek adına kararını verecektir.

 

“Bizim vazifemiz, milletimizin fikrine kılavuzluk etmektir”

 

Bu noktada fikri düşüncesi olan bizlerin de vazifesi; milletimizin bu manadaki fikrine kılavuzluk edebilmektir. Bu manada kıymetli misafirlerimizin aldığı inisiyatifi önemsiyoruz. Meclis’te temsil etme hüviyetleri dolayısıyla Meclis kürsüsünden başlayarak bu mücadeleyi sürdüreceklerini görüyoruz. Bütün paydaşlarıyla beraber önümüzdeki süreçte inşallah milletimizin iradesinin tescillendiğine dair ümidimiz ve kanaatimiz tamdır. Bütün mücadelemiz bu istikamette olacaktır.”

 

Özdağ: “Sayın Genel Başkan ile önümüzdeki süreci değerlendireceğiz”

 

Ziyaret sırasında konuşan Bağımsız Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ ise şunları söyledi:

 

“Türkiye’de parlamenter demokrasinin tasfiye edilmeye çalışıldığı ve otoriter bir başkanlık rejimi özerk bölgeye dayanan bir sistem oluşturulmaya ve üniter devlet yapısının zaafa uğratılmaya çalışıldığı bir süreçten geçiyoruz. Biz Türk Milliyetçileri olarak üniter devletin, milli devletin ve parlamenter demokrasinin, hukuk devletinin savunucuları olmaya devam ediyoruz. Bu görüşümüzü önümüzdeki dönemlerde büyük bir kararlılıkla savunacağız. Demokrat Parti’yi ve Sayın Genel Başkanını bu çerçevede ziyaret etmeyi arzuladık. Birlikte önümüzdeki süreci değerlendireceğiz, görüşlerimizi paylaşacağız.”

 

Oğan: “Merkez sağ; bu referandumun geleceğine karar verecek olan cenahtır”

 

Toplantıda konuşan MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan ise şunları ifade etti:

 

“Malumunuz Türkiye sadece bir referandum sürecine girmedi, Türkiye bir kader seçimine girdi. Bu sebeple de bu tek başına bizlerin ayrı ayrı yapacağı çalışmalardan ziyade aynı zamanda hep beraber neleri yapabileceğimizi planlamamız gereken bir süreç içindeyiz. Maalesef ki gerek Sayın Başbakan gerekse Cumhurbaşkanı son derece önemli bir mesele olan anayasa referandumunu ilkokul seviyesinde tartışıyor. Şununla şunlar hayır diyor, dolayısıyla biz evet diyeceğiz. Biz de bunun karşısında özellikle de merkez sağda ki merkez sağ milliyetçi, vatanperver, Türk Milletinin geleceğini düşünen bu cenah bu referandumun geleceğine karar verecek olan cenahtır. Bu cenahta bugün Demokrat Parti ile başladığımız ziyaretlerimizi diğer partilerimizle beraber devam ettireceğiz. Türk milliyetçileri olarak bizler tabanımızda hayır noktasında ciddi bir çalışma içindeyiz. Ama bunu sadece Türk milliyetçileri olarak değil merkez sağda siyaset yapan siyasetçilerle de inşallah beraber büyük bir merkez sağ cepheyi oluşturarak bu referandumda ‘hayır’ çıkması için çalışacağız. Aynı zamanda Sayın Genel Başkan nezdinde Demokrat Parti’nin de hayır kararını desteklemek için burada olduğumuzu ifade ediyoruz.”

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali