McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 11 Şubat 2017, Cumartesi 18:56 tarihinde eklendi. 522 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sinit Göleti'nde Toplu Balık Ölümleri

Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (EDHAYKO) Başkanı Nurhan Kalender, Havsa ilçesindeki Sinit Göletinin su seviyesindeki azalma nedeniyle balık ölümleri meydana gelmesi olayıyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.
Sinit Göleti'nde Toplu Balık Ölümleri Edirne Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (EDHAYKO) Başkanı Nurhan Kalender, Havsa ilçesindeki Sinit Göletinin su seviyesindeki azalma nedeniyle balık ölümleri meydana gelmesi olayıyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

EDHAYKO Başkanı Kalender, gazetecilere yaptığı açıklamada, gölette yaşanan balık ölümlerinin araştırılması gerektiğini belirtti.

Sorumluların araştırılmasını talep ettiklerini aktaran Kalender, şöyle konuştu: 

"Anayasanın 17. maddesinde yaşam hakkına aykırılık oluşturan ekosistemi çöktüren tonlarca balığı ve diğer suya endeksli yaşayan canlıların yaşam hakkını alan, toplumda infiale sebep olan, balıkların çamurlu batak suda çırpınıp ölmesine sebep olan, tonlarca balığın ölmesine ve ekolojik dengeyi bozan kişi veya kurumların bulunup en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Ben göletin suyunun neden azaldığının ve bitmeye yüz tuttuğunun araştırılmasını, balıkların ölüm nedenlerinin tespit edilmesini ve bu konuda var ise sorumluların tespit edilerek cezalandırılmasını istiyorum. Olayla ilgili de suç duyurusunda bulunduk."

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali