McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 10 Haziran 2017, Cumartesi 11:51 tarihinde eklendi. 614 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

HAREKETE GEÇTİLER: SARAYDAKİ AJANLARA ‘DARBE’ İÇİN ALÇAK TALİMAT!

Arap ülkelerinin Katar’a yönelik başlattığı abluka sürerken Rus medyasında Katar Emiri Tamim bin Hamad es-Sani’ye her an darbe yapılabileceği uyarısında bulunulmuştu
HAREKETE GEÇTİLER: SARAYDAKİ AJANLARA ‘DARBE’ İÇİN ALÇAK TALİMAT!

Harekete geçtiler: Saraydaki ajanlara ‘darbe’ için alçak talimat!

Arap ülkelerinin Katar’a yönelik başlattığı abluka sürerken Rus medyasında Katar Emiri Tamim bin Hamad es-Sani’ye her an darbe yapılabileceği uyarısında bulunulmuştu. ABD merkezli medya kuruluşlarına konuşan uzmanlar da Riyad rejimi tarafından Doha’da yönetim değişikliği sinyali verildiğinin altını çizdi.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliği (BAE) öncülüğündeki ülkelerin ABD desteği altında dost ve kardeş Katar’a yönelik başlattığı amansız mücadele sürüyor. Daha önce Rus medyasının Arap kaynaklara dayandırarak gündeme taşıdığı “Doha’da darbe olabilir” iddiasına ABD merkezli Associated Press’e konuşan uzmanlardan destek geldi.

Söz konusu krizle ilgili AP’ye değerlendirmelerde bulunan uzmanlar Türkiye ve İran’ın Katar’ı desteklemesinden oldukça rahatsız olan Suudi Arabistan rejiminin “sarayda darbe” gerçekleştirmeye çok yakın olduğunu öne sürdü. ABD’li farklı medya kuruluşlarına konuşan Arap kaynaklar ise BAE medyasının bölgede Katar’a karşı büyük bir kışkırtıcılık yaptığını belirtilirken, Riyad rejiminin Katar Emiri Tamim bin Hamad es-Sani’yi devirmek için “saraydaki ajanlarını” devreye soktuğu ifade edildi.

 

 

Rus medyasının Arap kaynaklara dayandırdığı haberlere göre Suudi Arabistan yönetiminin diğer Körfez ülkeleriyle birlikte Katar’ı ablukaya almasına rağmen durumdan hoşnut olmadığının ve ülke içindeki taraftarlarıyla yeni bir “meşru” hükümet oluşturma planı yaptığının altı çizilmişti. Kaynaklar ABD Başkanı Donald Trump’tan da destek alan Riyad rejiminin ülkede konuşlu Amerikan kuvvetleri tarafından desteklenebileceğini belirtmişti.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali