McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 01 Temmuz 2017, Cumartesi 22:43 tarihinde eklendi. 636 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TÜRKİYE BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURABİLİR!

Her an YPG’nin kontrolündeki Afrin odaklı yeni bir temizlik harekatı için düğmeye basılabilir.
TÜRKİYE BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURABİLİR!

Fırat Kalkanı Harekatı DEAŞ’ı sınırdan kazımak, ABD destekli YPG/PKK koridorunu engellemek ve güvenli bölge oluşturmak adına çok stratejik bir hamleydi. Nitekim olumlu sonuçları görüldü de. Ancak YPG/PKK’nın Menbiç’te ABD, Afrin’de de Rusya’nın hamiliyle varlığını sürdürmesi, hatta yanyana bayraklarının dalgalanması nedeniyle sıkıntı söz konusu.

Çünkü YPG/PKK’nın hâlâ El Bab’ın güneyinden dolaşarak Menbiç ile Hatay sınırındaki Afrin’i bağlama olasılığı var. Bu da Türkiye’nin bekası için kaçınılmaz olan Fırat Kalkanı Harekâtı’nın boşa çıkması demek. Dolayısıyla da bu tehdidi ortadan kaldırmanın tek yolu bölgeyi tamamıyla tüm terör unsurlarından arındırmak.

OPERASYONUN ELİ KULAĞINDA

Şimdi onun işaretlerinin yaşandığı günlerdeyiz. Her an YPG’nin kontrolündeki Afrin odaklı yeni bir temizlik harekatı için düğmeye basılabilir.. Hatta dün konuştuğum emekli tuğgeneral, Dr. Naim Babüroğlu’na göre asker gözüyle hazırlıklara bakıldığında operasyonun eli kulağında.

Niyesi de şu: “Rusya, Afrin’den askerlerini çekti. Türkiye Rusya’yla Afrin’e operasyon için anlaştı. YPG’nin ABD’ye fazla yanaşması, ABD’nin Suriye’ye kimyasal silah bahanesiyle olası saldırısı, Türk Akımı Projesi inşaatının başlaması Türkiye ve Rusya’yı birbirine yakınlaştırdı.

TSK VE ÖSO’NUN GÜVENLİĞİ SAĞLANACAK

Afrin operasyonuyla, İdlib’te çatışmasızlık bölgede konuşlanacak TSK/ÖSO’nun güvenliği de sağlanmış olacak. Şu anda tespit edilen hedeflere yönelik topçu ateşiyle harekat öncesi yumuşatma çalışmaları yapılıyor. Son anda bir telefon gelir Putinle arada bir şey olur veya ABD bir şey yaparsa belki bir iki gün gecikebilir ama operasyonun eli kulağında.

 

 

Ben olsam ABD’nin kafasının karıştığı gözünün Rakka’da olduğu Rusya’nın da tamamen Türkiye ile işbirliği yaptığı bu dönemde biraz riski göze alıp parelel bir operasyonla Süleyman Şah Türbesi’ni de eski yerine taşırım. Bu durum da Menbiç’teki YPG oluşumunu sekteye uğratır. Böylece de YPG/PKK koridoru tehdidi tamamen ortadan kalkar.”

ABD’YE RAĞMEN YAPILABİLİR Mİ?

“Yapar, gücü var. Rusya’nın tam desteğini, dolaylı olarak da Suriye rejiminin desteğini almışken ABD ne yaparsa yapsın. Çünkü ABD Türkiye’ye bir Rakka’dan sonra silahları toplayacağım diyor, arkasından da aksini söylüyor. O zaman Türkiye diyecekki benim tehdidim beka ben Afrin’i kontrol ediyorum Menbiç’e de Süleyman Şah Türbesi’ni taşıyorum. Ne yapacak ABD savaş mı ilan edecek? Hiçbir şey etmeyecek. Orası benim kendi toprağım bir yeri işgal etmek için gelmiyorumki. BM 51. maddesi uyarınca meşru müdafa hakkım da var”

ABD’nin buna karşı ne gibi hamleleri olabilir?

“Türkiye’yi zora sokacak ne hamleler varsa mesela PKK terör örgütünün eylemleri artar, YPG’nin Türkiye’ye giriş çıkışlar hareketlenir, PKK’ya ağır silah verilmesi konusu olur, Kuzey Irak’taki referandumu perde arkasından destekler, uluslararası arenada da Türkiye’yi yalnız bırakacak politikaları yönlendirir.”

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali