McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 01 Temmuz 2017, Cumartesi 23:12 tarihinde eklendi. 1310 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

NEDEN APAR TOPAR TÜRKİYE’YE GELDİĞİ BELLİ OLDU!

Neden apar topar Türkiye’ye geldiği belli oldu!
NEDEN APAR TOPAR TÜRKİYE’YE GELDİĞİ BELLİ OLDU!

Neden apar topar Türkiye’ye geldiği belli oldu!

Türkiye’nin Afrin’de gösterdiği kararlılığın ardından apar topar yapılan ziyaret “yine oyalama taktiği” olarak yorumlandı.

Türkiye’nin Afrin ve PYD konusundaki kararlılığı Amerika’yı harekete geçirdi. Rakka ve Haseke’de terör örgütü PKK’yı ziyaret eden ABD Başkanı Donald Trump’ın DEAŞ’la Mücadele Özel Danışmanı Brett McGurk, Afrin hareketi öncesi soluğu Türkiye’de aldı.

OYALAMA TAKTİĞİ DEVREDE

Türkiye’nin Afrin’e yapacağı harekâtta kararlılığını sürdürdüğü ve sevkiyat yaptığı dönemde, ABD’nin DEAŞ’la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk Ankara’ya geldi. McGurk, Ankara’da Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları ve Genelkurmay Başkanlığı’nda teknik düzeyde temaslarda bulundu. McGurk’ın apar topar Türkiye’ye gelmesi “ABD, Türkiye’yi oyalama taktiğini devreye soktu” yorumlarına neden oldu.

SAHADA OLACAĞIZ MESAJI

 

 

ABD’li diplomat, PYD’ye verilen ağır silahlar ve Rakka operasyonu konusunda bilgi verdiği öğrenildi. Görüşmelerde, Afrin konusu gündeme geldi. TSK, iki gün önce Afrin’e yönelik müdahalede bulunmuş ve YPG’yi bombalamıştı. Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Türkiye, bundan sonraki adımlarda da sahada olacağını McGurk’a verildi.

TERÖR ÖRGÜTÜNE ZAMAN KAZANDIRMA STRATEJİSİ

ABD yetkililerinin yaptığı çelişkili açıklamalar ve McGurk’ın ziyareti, Türkiye’nin Afrin’e yapmayı planladığı operasyon öncesi oyalama taktiğini devreye soktu. Güvenlik kaynakları ABD’li yetkililerin yaptıkları ziyaretler ve söyledikleri sözlerin taktiksel hamleler ve PYD/YPG’ye koridor açmak için zaman kazanma stratejisi olduğunu belirtti.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali