McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 21 Haziran 2019, Cuma 18:16 tarihinde eklendi. 715 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gurbetçilerin yüzünü güldüren denetim

Gurbetçi sezonunun açılmasıyla birlikte Edirne Ticaret İl Müdürlüğü’nde görevli personeller Kapıkule Sınır Kapısı güzergahındaki işletmelerde etiket, tarife ve fiyat listeleri denetimleri arttırdı.
Gurbetçilerin yüzünü güldüren denetim

Gurbetçi sezonunun açılmasıyla birlikte Edirne Ticaret İl Müdürlüğü’ndegörevli personeller Kapıkule Sınır Kapısı güzergâhındakiişletmelerde etiket, tarife ve fiyat listeleri denetimleri arttırdı.Ticaret İl Müdürü Mahmut Altunkonuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Tatil sezonunun başlaması ile yurda girişlerde yoğunluk yaşanmaktadır. Yoğunluğa bağlı olarak Kapıkule yolunun her iki tarafındaki ve saha içerisinden vatandaşlarımıza mal ve hizmet sunan işyerleri sıkı bir şekilde denetlenmektedir” dedi.

Zorunlu durumları anlattı

Denetimler ve tüketici haklarının korunması konusunda bilgiler veren Mahmut Altun; “Mal ve hizmet sunan esnafımızın tüketicilerle herhangi bir sorun yaşamamaları tüketici memnuniyeti ön planda tutulması ve resmi kurumlar karşısında cezaya muhatap olmamaları için satılan ürünlerin üzerinde kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde tüketicinin ödeyeceği tüm vergiler dâhil satış fiyatı ve birim fiyatını gösteren, üretim yeri ve ayrıcı özelliklerini içeren etiket konulması,  mümkün olmayan hallerde aynı bilgileri kapsayan listelerin kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde uygun yerlere asılması zorunludur” açıklamasında bulundu.

“Her ürün çeşidi için 399 TL idari para cezası”

Hizmetlerin tarife ve fiyatlarını gösteren listelerin de bu madde hükmüne göre düzenlenerek asılması gerektiği yönünde eğitimler verildiğini dile getiren Altun; “eksikliler, gerekli uyarılar yapılmaktadır. Devamında mal hizmet sunanlar tekrar denetlenebildiğinde yönetmeliğe aykırılığın tespiti halinde her ürün çeşidi için 399 TL idari para cezası uygulanacağı hatırlatılmalıdır” dedi.

Tarife ve fiyat listesinin hizmetin özelliğine ve tüketiciye sunuş biçimine göre koyulacağını söyleyen Altun;  “tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu işyerinde tüketicilerin tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir ve şekilde asılır, takılır veya konulur” dedi.

“Alışverişte tüketiciye güven verir”

Tarife ve fiyat listelerinde gösterilen ücretlerin dışında servis veya herhangi bir isim altında başka bir ücret alınması halinde, bunun tarife ve fiyat listesinde gösterilmesinin zorunlu olduğunu vurgulayan Altun; tüketicilerin satın almak istediği mal ve hizmetin bedelini bilmesinin fiyat konusunda olumsuzluk yaşamamasını sağlayacağını söyledi.Tüketicinin alacağı mal ve hizmetin fiyatını önceden bilmesinin alışverişte güven vereceğini söyleyen Altun; “Nitekim satıcı veya sağlayıcı tarafından mal ve hizmetin fiyatı önceden belirlenip tüketicinin rahatlıkla görebileceği ve okuyabileceği gibi asılmadıysa veya konulmadıysa tüketicinin satıcıya karşı güveni olmaz” dedi.

“Denetimlerimizi sürdüreceğiz”

Edirne Ticaret İl Müdürlüğü olarak esnafı bilgilendirdiklerini ve uyarıları yaptıklarını söyleyen Altun,buna rağmen kuralları ihlal edenlerin cezaya muhatap olmak zorunda kalacaklarını belirtti.

Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun, bu yönde eğitim ve denetlemelerini sıkı bir şekilde sürdürmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali