McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 21 Haziran 2019, Cuma 18:26 tarihinde eklendi. 622 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

‘YEDAM’ Edirne’de açıldı

Yeşilay Edirne Şubesi, "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü" kapsamında Saraçlar Caddesi’nde stant açtı, vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıttı. Yeşilay Edirne Şube Başkanı Sebahattin Bilgiç, uyuşturucu kullanımı ile mücadele gününde tüm illerde bulunan Yeşilay Danışma Merkezi’nin (YEDAM) Edirne’de de açıldığının müjdesini verdi
‘YEDAM’ Edirne’de açıldı

Yeşilay Edirne Şubesi, "Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü" kapsamında Saraçlar Caddesi’nde stant açtı, vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıttı. Yeşilay Edirne Şube Başkanı Sebahattin Bilgiç, uyuşturucu kullanımı ile mücadele gününde tüm illerde bulunan Yeşilay Danışma Merkezi’nin (YEDAM) Edirne’de de açıldığının müjdesini verdi.

Bilgiç’ten etkin olma çağrısı

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü'nde açıklamada bulunan Yeşilay Edirne Şube Başkanı Sebahattin Bilgiç, vatandaşlara uyuşturucuyla mücadelede daha etkin olma çağrısında bulundu.“Kolluk kuvvetlerimiz hayat kurtarıyor”

Yeşilay Edirne Şube Başkanı Sebahattin Bilgiç, yaptığı açıklamada: "Global düzeyde tüketim ve yapılan operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu miktarında maalesef bir artış gözlemleniyor. Avrupa Uyuşturucu veUyuşturucu Bağımlılığı izleme Merkezi 2019 Uyuşturucu Raporu gösteriyor ki özellikle Avrupa'da uyuşturucu madde kullanımında ciddi bir çeşitlilik söz konusu.Gençleri bağımlılıkla tanıştıran kötülük onlara maalesef çok yakın.Ancak, gerçekleştirilen operasyonlarda elde edilen başarılı sonuçlardaki artışla kolluk kuvvetlerimiz, binlerce gencimizin hayatını kurtarmaya devam ediyor” dedi.

Bağımlılıkla mücadelede en büyük motivasyonlarının sivil toplum kuruluşları, eğitimciler, medyanın, esnafların ve ailelerin destekleri olduğunu söyledi.

“Her zaman yanınızdayız”

Ailelere çağrıda bulunan Bilgiç; “Biz Yeşilay olarak her zaman yanınızdayız. Ve bu mücadele siz olmadan atılan her adım eksik kalacaktır. Bu yüzden bağımlıkla ve özellikle uyuşturucu ile topyekun mücadele etmeliyiz." dedi.

“Tüm dünyanın problemi”

Yeşilay Edirne Şube Başkanı Sebahattin Bilgiç; “Amacımız halkımızın bu konularda bilinçlenmesini sağlamaktır. Çocuklar uyuşturucuya müptela olup da ailelerde yaralanmalar sıkıntılar, depresyonlar oluşmasın. Bu çok ciddi bir problem. Tüm dünyanın bir problemidir. Edirne sınır kenti olması sebebiyle her gün haberlerde görüyoruz. Bağımlılık yapıcı maddelerin yakalandığı duyuluyor. Bu vesileyle emniyet güçlerimize de teşekkür ediyorum” dedi.(YEDAM) hizmete açıldı

Bütün illerde bulunan Yeşilay Danışma Merkezi’nin (YEDAM) Edirne’de de açıldığını dile getiren Bilgiç; “ Danışmanlar ve uzman ekiplerimiz bağımlılara ve bağımlı yakınlarına bu konuda destek oluyorlar. Müracaatlar alınmaya başlandı. Bu gün vesilesiyle bunun da müjdesini vermiş oluyorum. Kimse sıkıntı çekmesin. Çocuklarımız oyunlar ve kültürel faaliyetlerle zaman geçirsin ve büyüsün istiyoruz. Bağımlılıkla mücadele için hep birlikte çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Yeşilay Danışma Merkezi (YEDAM)’a şu ana kadar 5 kişinin başvuru yaptığını söyleyen Bilgiç, bu sayının her geçen gün artacağını düşündüklerini söyledi. Telefon üzerinden randevu ile çalışıldığını belirten Bilgiç, kayıtlar yapıldıktan sonra uzmanlar tarafından gerekenin yapılacağını söyledi.

Düşünceler fanusta birikti

Saraçlar Caddesi PTT önünde açılan stantta Yeşilay Danışma Merkezi’ni tanıtıcı broşürler dağıtıldı. Ayrıca vatandaşlar uyuşturucu ve kaçakçılığı ile mücadelede bağımlılık ile ilgili düşüncelerini kâğıda yazıp stantta bulunan fanusun içine attılar.

Ayrıca bağımlılıklar ile ilgili uluslararasıkategorilerde dereceye giren eserler de Saraçlar Caddesi’nde sergilendi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali