McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 06 Temmuz 2019, Cumartesi 13:49 tarihinde eklendi. 784 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kırkpınar’ın Sağlık Raporu

658. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde toplam 608 hastanın muayenesi ve hastaneye nakli gerçekleştirildi.
Kırkpınar’ın Sağlık Raporu

658. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nde Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan sağlık istasyonları sporculara ve halka sağlık hizmeti verdi. Üç gün süren Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri süresince 15 acil yardım ambulansı ve 1 ulusal medikal kurtarma ekibi (UMKE) hazır bulundu.

Müsabakalarına katılan pehlivanların sağlık muayenelerini gerçekleştirmek üzere 2 hekim görevlendirildi. Meydana gelenbilecek spor yaralanmalarına acil olarak müdahale etmek için 2’si uzman olmak üzere 7 hekim, 5 sağlık memuru ve 6 sedyeci hizmet verdi. Olası bir sakatlanma ve yaralanma durumunda daha etkili ve hızlı müdahale edebilmek amacıyla spor hekimliği uzmanı, ortopedi uzmanı, kardiyoloji uzmanı, anestezi ve reanimasyon uzmanı ve acil tıp uzmanları saha içerisinde kesintisiz hizmet verdi. Kırık, çıkık, yumuşak doku zedelenmesi, göz-kulak yaralanması, dikiş atma ve pansuman başta olmak üzere sporculara ve halka tıbbi müdahalelerde bulunuldu.

Kurulan sağlık kabininde vatandaşlara sağlık hizmetleri sunuldu. 571 hastanın muayene, müdahale ve takibi gerçekleştirildi; 22 hastaya ambulans ekiplerince müdahale edildi; 15 hasta ambulanslarla hastanelere nakil edildi.

ORGAN VE DOKU BAĞIŞÇI KAYITLARI ALINDI

Toplumun ve bireyin sağlığıyla ilgili farkındalık oluşturarak Sağlık Bakanlığının çalışma ve kampanyalarını vatandaşa duyurmak amacıyla Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açılan stantlarda 3 gün boyunca broşür ve kitapçıklar dağıtıldı. Etkinlik süresince organ ve doku bağış standında bağışçı kaydı alındı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali