McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 16 Ağustos 2019, Cuma 12:40 tarihinde eklendi. 565 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İkinci el araç satışı yapanlara müjde

İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapanların yetki belgelerini alma zorunluluğundaki tarih uzatıldı.
İkinci el araç satışı yapanlara müjde

Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren ve 13 Ağustos'ta sona erecek olan 1 yıllık sürenin sonunda yetki belgesi almayanların ikinci el araç satışı yapamayacağı duyurulmuştu. Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun, ikinci el araç satışı için yetki belgesi almak isteyen işletmeler için tarihin uzatıldığının müjdesini verdi.

İkinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğin resmi gazetede yayınlandığını söyleyen Altun, 13 Ağustos 2019 olan tarihin 31 Aralık 2019’a kadar uzatıldığını hatırlattı.

Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren ve 13 Ağustos'ta sona erecek olan zorunluluk, 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatıldı.

Hangi şartlar aranıyor?

Yetki belgesi almak için mesleki yeterlilik belgesine sahip olmanın aranan şartlar arasından ilk sırada olduğunu söyleyen Ticaret İl Müdürü Altun, “Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na veya Sanayi ve Ticaret Odası’na kayıtlı olmak, gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olmak ve devletin güvenliğiyle anayasal düzene karşı suç işlememiş olmak gibi şartlar aranıyor.” Dedi.

Zorunluluk getirildi

31.12.2019 tarihinden itibaren ikinci el araç satışı faaliyetinde bulunmak isteyen işletmeciler için lise mezunu zorunluluğu getirildiğini vurgulayan Altun; "31Aralık tarihinden sonra ikinci el araç satışı faaliyetinde bulunmak isteyen işletmecilerin en az lise mezunu olması şartını sağlaması zorunludur" şeklinde konuştu.

160 Bin Km'ye Kadar Ekspertiz Raporu Zorunlu

Satışa sunulan ikinci el motorlu kara taşıtının üzerinde, kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde taşıta ilişkin tanıtıcı bilgilerin güncel olarak yer aldığı bir tanıtım kartının bulundurulacağını ifade edenAltun, "Yetki belgesine sahip işletme tarafından ikinci el motorlu kara taşıtı satışından hemen önce 8 yaş veya 160 bin kilometreye kadar olan araçlarda ekspertiz raporu alınmak zorunda olacaktır.İkinci el otomobil ve motosikletin motor ve elektrik sistemi, satış tarihinden itibaren 3 ay veya 5 bin kilometre, ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal eden işletmenin garantisi altında olacaktır." Dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali