McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 01 Eylül 2019, Pazar 15:54 tarihinde eklendi. 651 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kel Aliço’nun İsmi Uluslararası Turnuva İle Yaşatılıyor

Türk tarihinin büyük güreşçilerinden biri olan Kel Aliço’nun ismi yaşatılmaya devam ediyor. Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Trakya Birliğin ortaklığında gerçekleştirilen 1’inci Uluslararası Kel Aliço Serbest Güreş Turnuvası’na 8 ülkeden toplam 86 sporcu katıldı. Turnuva Mimar Sinan Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.
Kel Aliço’nun İsmi Uluslararası Turnuva İle Yaşatılıyor

“Güreş Bizim Ata Sporumuz”

Mimar Sinan Spor Salonu’nda gerçekleştirilen 1’inci Uluslararası Kel Aliço Turnuvası’na Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Ukrayna, Moldova, Makedonya, Kosova ve Romanya’dan sporcular katıldı. Sporcular minderde kazanmak için birbirleriyle yarıştı. Turnuva’nın açılış seromonisinde açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak olimpiyatlarda ve şampiyonalarda en çok madalyanın güreş branşında kazanıldığını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti. Ak; “Güreş bizim ata sporumuzdur. Bunun yanında hem olimpiyatlarda hem de dünya şampiyonlarında en çok madalyayı aldığımız branşların başında güreş gelmektedir. Sporda ama sadece başarılı sporcu yetiştirmek değil aynı zamanda iyi ve ahlaklı bir insan yetiştirmektir. Spor insanın beden ve ruh sağlığını koruduğu gibi, sevgi, hoşgörü ve uzlaşma kültürüne de büyük katkı sunmaktadır. Bu nedenle devletimiz spora büyük yatırımlar yapmaktadır. Son yıllarda devletimiz her alanda olduğu gibi altyapı ve tesisleşme alanında da büyük atılımlar yapmıştır. Bu yapılan atılımlarla sporcularımız iyi şartlarda antrenman yapabilme imkânına kavuştular.” Dedi.

“Minikler İlk Defa Uluslararası Turnuvada”

1’inci Uluslararası Kel Aliço Serbest Güreş Turnuvası’nda açıklamalarda bulunan Trakya Birlik Spor Kulübü Başkanı Önder Yücel turnuvanın isminin Kel Aliço olmasının önemli olduğunu, eskiyi unutmayarak, geçmişe saygı duyarak geleceği inşa etmeyi çalıştıklarını belirtti. Yücel; “Uluslararası bir turnuvada minik sporcularımızı ilk defa mindere çıkarıyoruz. 8 ülkeden 86 minik sporcu turnuvaya katılıyor. Türkiye ve Edirne güreşi için bu turnuva çok önemli çünkü gençleri uluslararası alanda buluşturuyor. Minikleri uluslararası alanda buluşturmak ve onların tecrübelerini arttırmak istiyoruz. Herkes biraz ucundan katkı yaparsa daha iyi yerlere geleceğiz.” Şeklinde konuştu.

Turnuvada, Trakya Birlik Spor Kulübü Başkanı Önder Yücel tarafından güreş branşında 30 yılını dolduran başarılı Antrenör Habil Kara’ya plaket verdi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali