McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 02 Eylül 2019, Pazartesi 10:37 tarihinde eklendi. 491 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kırsal kalkınma toplantıları devam ediyor

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın 13’üncü etabı ve hibe programı toplantısı Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Kentte kırsal kalkınmaya 45 milyon liralık destek verildiğini belirten Tarım ve Orman Müdürü Attila Bayazıt; “Kırsal kalkınmaya önem veriyoruz. Verilen hibe destekleriyle tarımsal kalkınmada önemli atılımlar yapıldı.” İfadelerini kullandı.
Kırsal kalkınma toplantıları devam ediyor

“Amacımız Katma Değeri Yüksek Tarım Ürünü Üretmek”

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Programın açılış konuşmasını Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt yaptı. Konuşmasında Zıpkınkurt; “ Edirne Tarım ve Orman Müdürlüğü’müz bu programı her yerde anlatıyorlar. Bizde müdürlüğümüzden rica ettik kendi üyelerimizi de bu konuda bilgilendirmek için bu toplantıyı düzenledik. Üyelerimizin hem hayvancılıkta hem de tarımda büyük yatırımları var. Bu yatırımları geliştirmek ve büyütmek için buradaki bilgilerden yararlanabilirler. Tüm katılımcılara büyük yarar sağlayacağına inanıyorum. Amacımız Edirne’den katma değeri yüksek tarım ürünlerini tüm ülkemize duyurmak.” İfadelerini kullandı.

“Tarım’ın 25 Yıllık Yol Haritası Belirlenecek”

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı hakkında konuşan Edirne Tarım ve Orman Müdürü Attila Bayazıt tarımla ilgili 25 yıllık yol haritasının 3’üncü Tarım ve Orman Şurası’nda belirleneceğini belirtti. Bayazıt; “12 etap boyunca ilimizde 37 milyon liralık hibe desteği verdik. Toplamda 101 projemiz vardı. Bu projelerin 92’si tamamlandı. Şu anda 9 tane projemiz tamamlanmak üzere devam ediyor. Projelerimiz tamamlandığı zaman yaklaşık 7 milyon liralık hibe desteği verilmiş olacak. Bu projelerin tamamlanmasıyla bakanlığımız tarafından yatırımlara toplamda 45 milyon liralık bir hibe desteği verilmiş olacak.”  Dedi.

“Orta Ölçekli İşletmelerin Desteklenmesi Amaçlanıyor”

Yatırım amaçlarının kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi olduğunu söyleyen Edirne Tarım ve Orman Müdürü Attila Bayazıt sözlerine şöyle devam etti. Bayazıt; “Bu yatırımların ilimize çok büyük katkıları var. Bu programda ilk doğal kaynaklar ve çevrenin korunması önemseniyor. Kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayinin birleştirilmesinin sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi amaçlanıyor.” İfadelerini kullandı.

Tarıma Teknolojik Destek

Kırsal alanda değişen teknolojiyle birlikte tarımın desteklenmesi ve geliştirilmesinin bu programın amaçlarının içerisinde olduğunu belirten Bayazıt; “Tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi ve gıda güvenliğinin güçlendirilmesi de programın ana hedefleri arasında yer alıyor. Program kapsamında ayrıca kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının geliştirilmesi, yeni teknolojilerin üreticilerle buluşturulması ve genişletilmesi amaçlanıyor.” İfadelerini kullandı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali