McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 05 Eylül 2019, Perşembe 13:27 tarihinde eklendi. 689 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarihi Caminin Bahçesine Çocuk Parkı Yapılacak

Tarihi caminin bahçesine çocuk oyun alanı kurulacak.
Tarihi Caminin Bahçesine Çocuk Parkı Yapılacak

Edirne’de bulunan Taşlık Camii’nin bahçesine çocuk oyun alanı yapılacak. Proje için Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan onay alındı.

Bölgede örneği olmayan cami bahçesinde oyun parkı projesinin uygulanacak olmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Osman Güneren, Medresealibey Mahallesi’ndeki çocukların yeşil alana ve parka ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Taşlık Camii’nin bahçesinde bunun için uygun alan olduğunu anlatan Güneren, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulundan onayın alındığını ve projenin en kısa sürede uygulanacağını söyledi.

Güneren: “Ecdat, camileri sadece ibadethane olarak düşünmemiş, birer yaşam alanı olarak kullanmış. Biz de aynı mantıkla camimize çocuk alanı oluşturulmasına karar verdik.” dedi.

TAŞLIK (MAHMUT PAŞA) CAMİİ HAKKINDA 

1470 yılında Fatih Sultan Mehmet dönemi vezirlerinden Mahmut Paşa tarafından yaptırıldığı sanılmaktadır. Sadece duvarlarının günümüze ulaşması nedeniyle cami 2007’de Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından onarılarak tekrar ibadete açıldı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali