93’üncü kampanya açılışı yapıldı

Alpullu Şeker Fabrikası'nın, 2019-2020 dönemi 93’üncü kampanya açılışı için tören düzenlendi. Alpullu Belediye Başkanı Erhan Ceylan yaptığı konuşmada; "Alpullu demek, şeker demek, şeker demek, Alpullu demektir. Çünkü Alpullu'nun her karış toprağı şeker kokar" dedi.
93’üncü kampanya açılışı yapıldı

 

 “93'üncü kampanya hayırlı olsun”

Alpullu Şeker Fabrikası’nda düzenlenen açılış töreninde Kavaklı Belediyesi Halk Oyunları ekibi, gösteri yaptı. Törende konuşan Fırat Plastik AŞ. ve Binbir Gıda AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Demir, 2019- 2020 dönemi 93'üncü kampanyasının hayırlı olmasını diledi.  

“Bereketimiz bol olsun”

Genç Türkiye Cumhuriyeti'nin yoktan var ettiği Alpullu Şeker Fabrikası’nın 2019-2020 sezonu pancar ve şeker üretimini başlattıklarını belirten Demir; Toprağımızın, çiftçi kardeşlerimizin ve fabrikamızın bereketi bol olsun inşallah. Fabrikamızın ilk kuruluş amacı olan ülke ekonomisini kalkındırmak, istihdamı arttırmak gibi amaçlarını en iyi şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Yıllarca, sahip çıkılmayan, üretmeme noktasına gelen, ülke ekonomisine ve çiftçimize katkı sağlamaz hale getirilen bu tarihi mirasımızı, devletimizle, çiftçimizle, işçilerimizle fabrikamızı tekrar kalkındıracağımıza inanıyoruz" açıklamasına yer verdi.

“Alpullu'nun her karış toprağı şeker kokar”

Alpullu Belediye Başkanı Erhan Ceylan yaptığı konuşmada; "Alpullu demek, şeker demek, şeker demek, Alpullu demektir. Çünkü Alpullu'nun her karış toprağı şeker kokar. Alpullu, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk şekerini üretmenin gururunu yaşıyor. Pancar ve şeker üretimi çiftçilerimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun " dedi.

“Fabrikadan öte kültür-sanat merkezine dönüşmüştür”

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Alpullu Şeker Fabrikası'nın Türkiye'de önemli bir yere sahip olduğunu belirterek; " Pancar, Kırklareli'nin, Tekirdağ’ın ve Edirne çiftçisinin geçim kaynağı olmuş, yaşamının sosyalleşmesinde, kültürleşmesinde her yönü ile aslında bir fabrikadan öte bir kültür, sanat ve merkezi haline dönüşmüştür" dedi.

Alpullu Şeker Fabrikası'nın açılış kurdelesi kesildi ve ilk şeker pancarı işlenmek üzere suya verildi. Fabrikayı gezen Vali Bilgin, yetkililerden üretim ve çalışmalar hakkında bilgi alarak bereketli bir yıl olmasını diledi.

Fabrikada yapılan kampanya açılışına, Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Babaeski Kaymakamı Şenol Levent Elmacıoğlu, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, CHP Edirne Milletvekili Okan Kaytancıoğlu, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar, Alpullu Belediye Başkanı Erhan Ceylan, Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ramis Özgen ve Alpullu Şeker Fabrikası Müdürü Ali Kazıcı katıldı.

https://www.trakya22.com adresinden 29 Mart 2024, 14:02 tarihinde yazdırılmıştır.