VEKİLLER İÇİN BAŞKANLARDAN AÇIKLAMA

Alpullu Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesine karşı eylemlere katılan vekillerin, bu yıl ki açılış törenine katılması eleştirileri de beraberinde getirmişti. Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’ndeki Alpullu Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesinin ardından bu yıl ki açılış törenine katılan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar ağır şekilde eleştirilmesine parti İl Başkanları açıklamalarda bulundu
VEKİLLER İÇİN BAŞKANLARDAN AÇIKLAMA

Daha önce şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı düzenlenen eylemlere katılan CHP’li vekiller özelleştirilen fabrikanın yeni sahibiyle yapılan açılışa katıldı. CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Alpullu Şeker Fabrikası’nın özelleştirme kapsamına alınmasına karşı bölgede düzenlenen protestoda yer almıştı. Milletvekillerinin açılış törenine katılması sosyal medyada ve diğer mecralarda tepkiye neden oldu. Parti il başkanlarından ise cevap geldi.  

Çakırlar’ın davranışını takdirle karşılıyorum”

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, İYİ Parti olarak şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı tavırlarının aynı olduğunu belirterek, “Karşı olmamıza rağmen Alpullu şeker fabrikası özelleştirilmiştir. İYİ Parti sermaye düşmanı olmadığı gibi istihdam sağlayan helalinden kazanan işverenlerimizin de yanındadır. İçinde bulunduğumuz bu işsizlik ve ekonomik kriz ortamında 600’e yakın işçi çalıştıran müteşebbisi de tebrik etmesini biliriz. Alın teriyle üreten çiftçinin yanında olacağımız gibi sermayesini ortaya koyup istihdam sağlayan risk alan müteşebbislerinde yanında olacağız. Partimizin tavrı bu yöndedir. Alpullu şeker fabrikasının açılışlına katılan Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar’ı ve bu konuda ki davranışını takdirle karşılıyor ve tebrik ediyorum. “ açıklamalarında bulundu.

Vekilimizin davranışı partimizin politikalarıyla uyuşmamaktadır”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, sosyal medya üzerinden yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı dün tavrımız ne ise bugün de aynısıdır. Bugün Alpullu’da sermayenin yanında fotoğraf çektirmek yerine alın teriyle üreten çiftçinin yanında olacağız. Partimizin tavrı bu yöndedir. Vekilimizin bu konuda ki davranışı partimizin politikalarıyla uyuşmamaktadır. Şeker vatandır, vatan satılmaz.”

Ayrıca Edirne Kent Konseyi Başkanı Ziya Gökerküçük’de böyle bir olay olduğu için utanç duyduklarını belirterek, “Bizim adımıza kararlar alanlar çıktı, kurtaracağız, satmayacağız diyordu. Şimdi gittiler açılışa katıldılar. Biz onlara bir şey yapamıyoruz. Onlar şeker gibi eriyor, onları yok edecek olan pancar gibi yumruklardır.” Dedi.

https://www.trakya22.com adresinden 25 Nisan 2024, 09:55 tarihinde yazdırılmıştır.