Asırlık Çınarlara Doğum Günü Sürprizi

1 Ekim Yaşlılar Günü dolayısıyla Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü merkez huzurevinde kalan Dilaver Metin ve Fatma Akyüz’e 100’üncü yaş günleri nedeniyle kutlama düzenlendi.
Asırlık Çınarlara Doğum Günü Sürprizi

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla ülke genelinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kentte bulunan huzurevinde kalan iki yaşlı için doğum günü sürprizi yapıldı. Organizasyonda konuşan Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Sebahattin Bilgiç; “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü huzurevimizde kalmakta olan en yaşlılarımız geçtiğimiz ay içerisinde 100’üncü yaşlarına girdiler. Bizde bugünün anısına teyzelerimizin yaş günlerini kutlamak istedik.“ Dedi.

100’üncü yaş gününü kutlayan Dilaver Metin ve Fatma Akyüz’ün mutluluğuna huzurevi sakinleri de ortak oldu.

“Amacımız Yaşlıların Hayat Standartlarını Yükseltmek”

Edirne’de yaşayan yaşlılara dikkat çekmek ve onların hayat standartlarını yükseltmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Sebahattin Bilgiç; “Bugün 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü huzurevimizde kalmakta olan en yaşlılarımız geçtiğimiz ay içerisinde 100. yaşlarına girdiler. Bizde bugünün anısına teyzelerimizin yaş günlerini kutlamak istedik. Onların anısına bir pasta hazırlandı. 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü vesilesiyle dünyadaki yaşlı nüfusun ve doğum oranlarının düşmesinden ve yaşlı kalitesinin artmasına yönelik Dünya 1 Ekim Yaşlılar Günü farkındalık amacıyla kutlanıyor. Bizde İl Müdürlüğü olarak etkinlikler düzenledik. Amacımız Edirne‘de yaşlılarımıza dikkat çekmek onların hayat standartlarını yükseltmek için bir takım faaliyetler yapmayı planlıyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Sağlık Durumları Gayet İyi”

Dilaver Metin ve Fatma Akyüz’ün sağlık durumları hakkında bilgiler veren Huzurevi Müdür Yardımcısı Ayşenur Kılıç; “Dilaver teyzemizin sağlık durumu gayet iyi günlük yaşama aktivitelerini de gerçekleştiriyor. Fatma teyzemiz oturma durumu falan var ama kısmen yatağa bağlı. Onları burada ki etkinlik ve eğlencelere katıyoruz. Spor aktivitelerine maalesef katılamıyor.” Şeklinde konuştu.

100’üncü yaş günü kutlayan Dilaver Metin; “Havsa’nın Köseömer Köyü’nde doğdum. 100’üncü yaş günümü kutluyoruz. İhtiyarladım artık. Ben Mustafa Kemal Atatürk’ün cenaze törenine gittim ve orada İsmet İnönü ile konuştum. Burada mutluyum.” Ded

https://www.trakya22.com adresinden 09 Mayıs 2024, 02:59 tarihinde yazdırılmıştır.