291 emniyet mensubu yayalar için 92 noktada nöbet tuttu

İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen 'Yaya öncelikli trafik yılı' kapsamında, Türkiye genelinde eş zamanlı olarak ‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’ sloganıyla etkinlik düzenlendi. Bu kapsamda Edirne genelinde 92 farklı noktada 2 saatlik ‘Yaya Geçidi Nöbeti’ etkinliği düzenlendi. Eski Cami önündeki Kavşakta yapılan uygulamaya Edirne Valisi Ekrem Canalp ve öğrenciler de katıldı.
291 emniyet mensubu yayalar için 92 noktada nöbet tuttu

çişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen 'Yaya öncelikli trafik yılı' kapsamında, Türkiye genelinde eş zamanlı olarak ‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’ sloganıyla etkinlik düzenlendi. Bu kapsamda Edirne genelinde 92 farklı noktada 2 saatlik ‘Yaya Geçidi Nöbeti’ etkinliği düzenlendi. Eski Cami önündeki Kavşakta yapılan uygulamaya Edirne Valisi Ekrem Canalp ve öğrenciler de katıldı.


"Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz" kampanyası kapsamında Türkiye genelinde 81 İlde eş zamanlı olarak yaya geçitlerinin bulunduğu noktalarda uygulama gerçekleştirildi. Edirne’de Eski Cami önündeki Kavşakta yapılan uygulamaya Edirne Valisi Ekrem Canalp ve öğrenciler de katıldı.

Trafikte yaya bilincine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla kolluk personeli yaya nöbeti tuttu. Etkinlik, okullar başta olmak üzere yaya önceliği bulunan tüm noktalarda " Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz" sloganıyla gerçekleştirildi.


Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak aynı saatte ‘yaya geçidi’ uygulaması gerçekleştirildi. Edirne’de yaya geçidi bulunan noktalarda İl Emniyet Müdürlüğü personelleri tarafından uygulama yapıldı. Edirne’de gerçekleştirilen etkinliğe 291 trafik ve genel hizmet polisi katıldı.

‘Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz’ uygulaması

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, etkinlik kapsamında Mimar Sinan Heykeli önünde toplanan Atatürk Ortaokulu öğrencilerine kırmızı düdük, şapka, balon ve bilgilendirici broşür dağıttı. Öğrenciler ellerinde ‘yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz’ yazan dövizlerle yaya önceliğine dikkat çekti.


5 Bin adet tanıtıcı broşür dağıtıldı

Vatandaşların ve öğrencilerin yoğun ilgisi ile gerçekleşen etkinlikte yayaların geçiş önceliği ve yaya güvenliği anlatıldı ve 5’bin adet tanıtıcı broşür dağıtıldı.

Öğrencilerle sohbet eden Edirne Valisi Ekrem Canalp, onlara yaya önceliği konusunda uyarılarda bulundu. Öğrencilere trafikte önceliğin araçlarda değil, insanlarda olduğunu aktaran Vali Canalp, düzenlenen kampanya ile buna dikkat çektiklerini söyledi.


Vali Canalp’ten Edirnelilere teşekkür

Edirne’deki sürücülerin trafik kurallarına uyma noktasında bilinçli ve duyarlı davrandığını vurgulayan Vali Canalp, "Memnuniyetle ifade etmek isterim ki Edirne'miz, bu kurallara uymaya en elverişli, en iyi uyan iller arasında yer alıyor. Şahsen gözlemleme imkânım da bulunuyor. Çok az uymayan sürücümüz olsa da onlarda da bir süre sonra bu farkındalık tuttu. Şu anda genel olarak söyleyebiliriz ki Edirne'nin zaten trafiğe saygılı olan insanları, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılmış olan bu uygulamaya da şu anda uyuyorlar ve yayaları gördükleri zaman eğer yaya öncelikli bir yaya geçidinin önünde bulunuyorlarsa araçlarını durdurup, yayalara öncelik veriyorlar. Yayalar geçtikten sonra da kendi otomobilleriyle geçiyorlar. Kendim şahsen de gözlemlerimi yapıyorum. Bundan dolayı da tüm Edirnelilere teşekkür etmek istiyorum" açıklamasında bulundu.


Eski Camii Kavşağı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Edirne Valisi Ekrem Canalp’ın yanı sıra Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl jandarma Komutanı Albay Alpaslan Doğan ve Trafik şube müdürleri de katıldı.

 Yaya Geçidi Uygulamasını destekleyen Edirne esnaflarından Bahri Dinar ve Arif Meriç de sürücülerle yayalara badem ezmesi ile lokum ikramında bulundu.


Uygulamanın yapıldığı noktalardan geçen vatandaşlar ise yapılan bu uygulamalardan memnuniyet duyduklarını ve trafikteki şoförlerin uygulamalar sayesinde artık bilinçli hale geldiklerini ve yaylara öncelik verdiklerini söyledi.

Trafik işareti veya levhalarla belirlenmiş yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamayan ve ya yayalara geçiş hakkın vermeyen sürücülere 488 TL para cezası uygulanıyor.


2019 yılı Şubat Ayı itibariyle il merkezinde yaya geçiş önceliğinin bulunduğu kavşaklarda yapılan denetimlerde 345 sürücüye kural ihlali nedeniyle 168,360 TL cezai işlem uygulandığı ve denetimlerin düzenli şekilde devam edeceği bildirildi.

https://www.trakya22.com adresinden 25 Nisan 2024, 00:28 tarihinde yazdırılmıştır.