38 KÖYDE TOPLULAŞTIRMA SONUÇLANDI

Devlet Su İşleri 11’inci Bölge Müdürlüğü Arazi Toplulaştırma ve TİGH Şube Müdürü Ömer Yılmaz, İl Genel Meclisi’nde toplulaştırma hakkında sunum gerçekleştirdi. Ömer Yılmaz, Edirne genelinde 151 köyde toplulaştırma devam ediyor ve 38’i bitti. Edirne genelinde kalan toplulaştırma sayısı 63.” Dedi.
38 KÖYDE TOPLULAŞTIRMA SONUÇLANDI

Çevre ve Sağlık Komisyonu raporunun okunmasının ardından, Devlet Su İşleri 11’inci Bölge Müdürlüğü Arazi Toplulaştırma ve TİGH Şube Müdürü Ömer Yılmaz, bir sunum gerçekleştirdi.

Toplulaştırma yaparken kişileri kendilerinin seçmediğini ifade eden Yılmaz, “Köyde herkesi dinlesek her kafadan farklı ses çıkıyor. Köyün ileri gelenlerinden Biçercisine, Muhtarından kooperatiflerle arazileri inceliyor ve karar alınıyor. Toplulaştırma yaparken kurttan kuşa, göletten ormana, meradan sulama sistemine kadar her şey incelenerek gerçekleştiriliyor. Yaptığımız çalışmalar sonrası köylere ilan ediyoruz. 3 ilan şeklinde yayınlanıyor. İlk ilanda itirazlar yoğunsa tekrar gözden geçiriyoruz. Örneğin ilk ilanda belirttiğimiz alanlara itiraz 100 kişiden 80 kişi itiraz ediyor ve yine çalışma yapıyoruz. Ardından bakıyoruz ki 2’nci ilanda 100 kişiden 30 kişi itiraz etmiş. Bu defa 3’üncü ilanda 100 kişiden sadece 5 kişi itiraz etmişse son hali olarak karar veriliyor. Çoğunluğun yüzde 95’iyle anlaşma sağlandıysa son halinde uygulamalara başlıyoruz.” Şeklinde konuştu.

“Vatandaşları dilekçeleri konusunda uyarıyoruz”

 Vatandaşları ilanlar yayınlandıktan sonra şikayetçi oldukları konular hakkında yazılı bir dilekçeleri olması konusunda uyardıklarını söyleyen Yılmaz, “Yarın öbür gün her hangi bir yasal süreçle karşılaştığınızda kimsenin mağdur olmasını istemeyiz. 1’inci ilanda değil de 3’üncü ilanda belirlenen toplulaştırmaya itiraz edildiğinde her hangi bir çalışma veya düzeltme yapamıyoruz. O yüzden toplulaştırma ilanlarını çiftçilerimizden yakından takip etmelerini ve varsa şikâyetlerini yazılı bir şekilde vaktinde yapmalarını rica ediyoruz” dedi.

“38 köyde toplulaştırma bitti”

Edirne’de toplulaştırma işleminin devam ettiğini ve Edirne genelinde sadece 63 köyün kaldığını dile getiren Yılmaz, “Edirne genelinde 151 köyde toplulaştırma devam ediyor ve 38’i bitti. Edirne genelinde kalan toplulaştırma sayısı 63. Toplamda 125 bin hektarlık alanımız var. 63 köyün 34 köyü Merkez ilçemize bağlı, 11 köy Havsa ilçemize bağlı, 11 Keşan ilçemize bağlı, 7 köyümüz de İpsala ilçemize bağlı. 4 proje halinde sürdürüyoruz çalışmaları her şey hazır. Merkez ilçeyi 2 gruba böldük. 1 ekip Havsa’da, Keşan ve Enez’de 1 ekip yer alacak” ifadelerini kullandı.

Sunumun ardından Yılmaz, meclis üyelerinin sorularını yanıtladı.

https://www.trakya22.com adresinden 18 Nisan 2024, 22:44 tarihinde yazdırılmıştır.