Kira artışlarında indirime gidildi

Vakıf kiralarında yapılan zamlarda AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve AK Parti Milletvekili Fatma Aksal’ın girişimleriyle indirime gidildi. İl Başkanı Belgin İba vakıf kiracıları temsilcileriyle yaptığı görüşme sonrasında açıklamalarda bulundu. Yüzde yüzün üzerinde yapılan zamlarda indirime gidildiği belirten Başkan İba; “Kira bedelleri 1455 lira ve üzerinde olanların kiraları yüzde 16,81 oranında arttırıldı.” Dedi. Hemşerilerine müjde vermenin yanı sıra çalışmalarının da sonuç vermesinin kendisini mutlu ettiğini ifade eden Belgin İba, Edirne için çalışmaya yorulmadan devam edeceklerini belirtti.
Kira artışlarında indirime gidildi

Vakıf kiralarında yapılan zamlarda AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba ve AK Parti Milletvekili Fatma Aksal’ın girişimleriyle indirime gidildi.  İl Başkanı Belgin İba vakıf kiracıları temsilcileriyle yaptığı görüşme sonrasında açıklamalarda bulundu. Yüzde yüzün üzerinde yapılan zamlarda indirime gidildiği belirten Başkan İba; “Kira bedelleri 1455 lira ve üzerinde olanların kiraları yüzde 16,81 oranında arttırıldı.” Dedi.  Hemşerilerine müjde vermenin yanı sıra çalışmalarının da sonuç vermesinin kendisini mutlu ettiğini ifade eden Belgin İba, Edirne için çalışmaya yorulmadan devam edeceklerini belirtti.

Genel Müdürlük ile Görüşüldü

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, vakıf kira artışlarında indirime gidildiğini açıkladı. Yüzde yüz 68’lere varan artışların yapıldığı vakıf kiraları makul seviyeye indirildi. Vakıf kiracıları temsilcileri ile bir araya gelen AK Parti İl Başkanı İba, yaptığı görüşme sonrası esnaflara müjdeli haberi verdi.

İl Başkanı İba, 2020 yılında yapılması planlanan kira ve gerek duyulan kira uyarlamalarının Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün hem merkez teşkilatı hem de Edirne Bölge Müdürlüğü ile ayrıntılı bir şekilde istişare edildiğini ifade etti.  Başkan İba, kira artışları oranlarının işyerlerinin bulunduğu konum, iş hacmi ve eski ve yeni kiracılar arasındaki denge de korunarak belirlendiğini vurguladı.

Zamlarda Enflasyon Baz Alınacak

Buna göre Selimiye Arastası ve Ali Paşa Çarşısı’nda kira bedeli 1455 liraya kadar olan taşınmazların 2020 yılı kiraları 1700 liraya çıkarıldı. 1455 lira ve üzerinde olan kiralar da tüketici fiyat endeksi 12 aylık ortalama artışı dikkat alınarak yüzde 16,81 oranında arttırılmasına karar verildi.

Bedesten Çarşısı için iç ve dış dükkânlar ayrımı yapıldı. Dış dükkânlarda da müşteri yoğunluğun fazla olduğu cepheler farklı değerlendirildi.

1110 lira, 1300 lira ve 1700 lira bedeller dikkate alınarak 2020 yılı kira bedelleri belirlendi. İç dükkânlarda ise tüketici fiyat endeksi 12 aylık ortalamalar dikkate alınarak değerlendirme yapıldı.

Anılan çarşılarda 2019 yılı kirası 3.000 lira ve üzeri taşınmazlarla ilgili olarak ise yüzde 3 ile yüzde 11 arasında artış yapılmasına karar verildi. 2020 yılı için yapılan uyarlama 698 sayılı Borçlar Kanuna göre 5 yıl süre ile yürürlükte olacağı belirtildi. Kira artışları 5 yıl boyunca, tüketici fiyat endeksinin 12 aylık ortalaması dikkate alınarak gerçekleştirilecek.

https://www.trakya22.com adresinden 23 Nisan 2024, 20:04 tarihinde yazdırılmıştır.