"Edirne Düzensiz Göçle Mücadelede Örnek Bir Kent"

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Edirne Valisi Ekrem Canalp'i ziyaret etti. Ziyaretin ardından gerçekleştirilen basın açıklamasında İnce; "Düzensiz göçle mücadelede Edirne çok başarılı çalışmalar yürütüyor. Hakikaten biz yaptığımız değerlendirme toplantılarında hep Edirne'yi örnek gösteriyoruz. Bu konuda Edirne'ye özel uygulanan usuller de var. Bu tedbirlerimizi artırarak devam ettireceğiz." Dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Edirne Valisi Ekrem Canalp'i ziyaret etti. Ziyaretin ardından gerçekleştirilen basın açıklamasında İnce; "Düzensiz göçle mücadelede Edirne çok başarılı çalışmalar yürütüyor. Hakikaten biz yaptığımız değerlendirme toplantılarında hep Edirne'yi örnek gösteriyoruz. Bu konuda Edirne'ye özel uygulanan usuller de var. Bu tedbirlerimizi artırarak devam ettireceğiz." Dedi.

Bakan Yardımcısı İnce, Edirne programına ilk olarak Vali Ekrem Canalp'i ziyaret ederek başladı. Gerçekleştirilen ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan İnce birçok konuyu ele aldı.

“Edirne diğer memleketlere örnek olan bir ildir”

26 yıl önce Mülki İdare Amirliği görevine Edirne’de başladığını hatırlatan İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, kültür, turizm ve tarım kenti Edirne'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Edirne’nin, tarihi, kültürü, tarımı, turizmi ile Osmanlıya başkentlik yapmış örnek illerden birisi olduğunu belirten İnce, kentin güvenliği, asayişi ve huzuru ile her zaman diğer memleketlere örnek olduğunu vurguladı.

“Vatandaşın huzur ve güveni için çalışmalarımızı sürdürüyoruz”

İçişleri Bakanlığı’nın güvenlik başta olmak üzere pek çok alandaki çalışmalarıyla vatandaşın huzur ve güvenliği için çalışan bir kurum olduğunu vurgulayan İnce; “afet acil durum hizmetlerinin yürütülmesi, göç hizmetlerinin yönetilmesi, muhtarlık hizmetleri, sınır yönetimi, uyuşturucu, terör her türlü kaçakçılık, organize suçlarla mücadele ve trafik güvenliği konusunda vatandaşın güvenli ve huzurlu şekilde zaman geçirmelerini sağlama yönünde gayret gösteriyoruz”  açıklamasına yer verdi.

“İzleme değerlendirme sistemini geliştirdik”

Hizmetleri yürütürken başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere illerdeki valilikler, kaymakamlıklar ve bakanlığa bağlı diğer kurumlarla işbirliği içerisinde vatandaş odaklı hizmet seferberliğini başlattıklarını dile getiren İnce; “Bu anlamda İZDES adını verdiğimiz izleme değerlendirme sistemini geliştirdik. Yıl boyunca illere giderek buradaki sorumlu arkadaşlarımızla beraber orada yürütülen hizmetlerin nasıl yapıldığını aksama varsa giderme yollarını yürütülen güzel hizmetlerin diğer illere de anlatılması gerektiğini yılın sonunda bir değerlendirme yapıp rapor sistemine dönüştürüyoruz. Bunun sonunda da yapılması gereken işleri tespit edip çalışmalar yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

İZDES projesi kapsamında Edirne’ye geldiklerini belirten İnce, gün boyu çeşitli ziyaretlerde bulunup toplantılarla değerlendirme yapacaklarını belirtti.

İnce, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının okul aile birliği temsilcilerinin bir arada olduğu İkinci toplantıda ise Edirne ile ilgili sorunları konuşacaklarını ve değerlendirme yapacaklarını söyledi.

Yapılması gerekenleri bir an önce hayata geçirip vatandaşları huzurlu, güvenli ve kamu hizmetlerinden daha etkin, verimli ve ekonomik faydalanması için alınması gereken tedbirleri alıp yola devam edeceklerini ifade etti.

Son olarak kentteki esnafları ve şehit aileleri ile gazileri ziyaret edeceklerini söyleyen İnce, bu kapsamda hep birlikte Edirne raporunu hazırlayacaklarını söyledi.

“Merkezdeki bütün tedbirlerimizi aldık”

'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıyla yola çıktıklarının altını çizen İnce; “Cumhurbaşkanımız 'Devleti temsil etmek ancak milletin gönlünü kazanmakla olur' diyor. Biz de Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda bu çalışmaları sürdürme gayreti içerisindeyiz. İnşallah bu çalışmamız ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olur. Bundan sonraki süreçte de benzer projelerle çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Amacımız bürokrasinin daha az olduğu, vatandaşımızın devletten kamu hizmetlerini çok daha hızlı alabildiği ortamı gerçekleştirmektir. Bunun için de İçişleri Bakanlığı olarak merkezdeki bütün tedbirlerimizi almış durumdayız. Yaklaşık 2 bin civarındaki hizmetlerimizde istenen bürokratik evrakları yüzde 50 azaltmış durumdayız, bunları bin civarına indirdik. Bu tür çalışmaları hızlı şekilde devam ettireceğiz.” İfadelerine yer verdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, bir basın mensubunun düzensiz göçle mücadele konusundaki sorusuna düzensiz göçle mücadele kapsamında doğu sınırlarından batı sınırlarına kadar üst düzey tedbirler yürütüldüğü cevabını verdi.

“Edirne’yi hep örnek gösteriyoruz”

Tedbirlerin arttırılarak devam ettirileceğini ve takibinin yapılacağını vurgulayan İnce;  "Düzensiz göçle mücadelede Edirne çok başarılı çalışmalar yürütüyor. Arkadaşlarımız direkt sonuç alıcı çalışmaları yürütüyor.Hakikaten biz yaptığımız değerlendirme toplantılarında hep Edirne'yi örnek gösteriyoruz.Bu konuda Edirne'ye özel uygulanan usuller de var.Bu tedbirlerimizi artırarak devam ettireceğiz. Ama düzensiz göçteki asıl sonuç alma ve kaynağında yok etme yöntemini kesinlikle geliştirmemiz lazım. Göçü tetikleyen sebepleri belirleyip, onları kaynağında tutup, hiç başlamadan engellenmesi önemlidir. O gayretler içerisinde de tedbirlerimizi alıyoruz."Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

https://www.trakya22.com adresinden 20 Nisan 2024, 09:57 tarihinde yazdırılmıştır.